archief
contact
+31 6 53239630

Laatste rit Charlotte Dujardin en Gio goed voor zege in Londen

📌 Londen
📝 paardensportnoord

De wereldbeker kür op muziek bij de London International Horse Show werd vrijdagavond gewonnen door Charlotte Dujardin. De Britse zegevierde voor eigen publiek in het zadel van de KWPN’er Gio, die onlangs werd verkocht aan Annabella Pidgley.

Het was voor Dujardin een beladen rit, want voor de laatste keer kwam ze in de baan met haar Olympische Gio, waarmee ze in Tokio brons haalde in de kür. De 10-jarige vos (Apache x Tango) is een elastisch en werklustig paard, met een hele fijne uitstraling.

Charlotte Dujardin Gio Londen 2021
Charlotte Dujardin en Gio tijdens hun laatste gezamenlijke ereronde.
📸 FEI | Jon Stroud

Dujardin kwam tot een winnende score van 89,040%, met tienen voor de appuyementen. Ook de kaarsrechte wissels vielen positief op, net als de mooie passage.

Op plaats twee eindigde Charlotte Fry met Dark Legend met 81,945%. De Duitser Frederic Wandres werd met Duke of Britain derde met 80,260%.

Tommie Visser werd uiteindelijk tiende en kreeg daarmee eigenlijk te weinig waardering. Hij zette met Genesis Begijnhoeve (v. Jazz) een duidelijk betere proef neer dan in de verkorte Grand Prix van donderdag.


Total
18
Shares
0 deel
0 deel
18 deel
0 Tweet
0 deel