Michael Greeve vakkundig naar zege op CSI Exloo

Share
  • 9 januari 2022 20:03

door: Steven Stegen, 9 januari 2022 20:03

De finale van het sterk bezette CSI Exloo kende een spannend slot, met Michael Greeve als winnaar van formaat. De ruiter uit Veeningen was van de liefst 16 deelnemers in de barrage de beste met de 12-jarige merrie Eurohill’s Fyolieta.

Met het wegvallen van Indoor Groningen in Zuidbroek was de wedstrijd in het Hippisch Centrum Exloo een meer dan waardig alternatief. De organisatie had alle moeite gedaan om het complex fraai aan te kleden. Met ook nog eens een prachtig deelnemersveld werd het een prachtig evenement, waarbij helaas het publiek moest ontbreken.

Michael Greeve en Eurohill’s Fyolieta gaan in volle vaart door het parcours.
📸 Steven Stegen

De 46 deelnemers in de afsluitende Grote Prijs maakten er een mooie wedstrijd van. Jos Brinkman had een selectief parcours gebouwd, met een krappe tijd en een eental fouten op de laatste steilsprong. Maar de kwaliteit was hoog en dus konden er 16 foutloze ritten genoteerd worden. Voor Marc Houtzager (Sterrehof’s Calimero) en Suzanne Tepper (PMF Inventiv) was het sneu dat ze alleen een tijdfoutje opliepen.

Vakkundig

Michael Greeve startte als achtste in de barrage en hij loodste de merrie Eurohill’s Fyolieta (Carambole x Animo) vakkundig en zeer snel over de nog acht overgebleven sprongen. Hun tijd was zeer snel, maar het was nog even afwachten hoe de wedstrijd zich verder zou ontwikkelen, met nog snelle deelnemers aan de start.

Julia Houtzager – Kayser werd derde met High Five.
📸 Steven Stegen

Maar pas echt spannend werd het nog in de laatste rit. Julia Houtzager-Kayser deed een hele serieuze aanval met High Five, maar de amazone uit Rouveen redde het net niet en werd derde, achter Bas Moerings, die de KWPN-hengst Ipsthar als derde startte en tweede werd.

‘Het was een barrage die mij en mijn paard goed lag’

Michael Greeve

,,Het was een mooie barrage, een barrage die mij en Eurohill’s Fyolieta goed lag”, vertelde Greeve na de prijsuitreiking. ,,Ik kon twee keer een galopsprong minder maken dan Bas Moerings en het paste overal mooi binnendoor.”

De zege in de Grote Prijs van Exloo was de eerste op dit niveau voor de combinatie. ,,Ik rijd de merrie sinds oktober en heb haar al mee gehad naar Oliva. Voor mij is het jaar goed begonnen, ik heb hier in Exloo een goed concours gehad. De entourage is mooi en het is goed georganiseerd.”