archief
contact
+31 6 53239630

Michael Greeve vak¬≠kun¬≠dig naar zege op CSI Exloo

ūüďĆ EXLOO ‚ÄĒ Michael Greeve is win¬≠naar gewor¬≠den van de Grote Prijs van het CSI Exloo. In de span¬≠nende bar¬≠rage was hij de beste met Eurohill‚Äôs Fyolieta (v. Carambole). 

De finale van het sterk bezette CSI Exloo kende een span­nend slot, met Michael Greeve als win­naar van for­maat. De rui­ter uit Veeningen was van de liefst 16 deel­ne­mers in de bar­rage de beste met de 12-jarige mer­rie Eurohill’s Fyolieta.

Met het weg­val­len van Indoor Groningen in Zuidbroek was de wed­strijd in het Hippisch Centrum Exloo een meer dan waar­dig alter­na­tief. De orga­ni­sa­tie had alle moeite gedaan om het com­plex fraai aan te kle­den. Met ook nog eens een prach­tig deel­ne­mers­veld werd het een prach­tig eve­ne­ment, waar­bij helaas het publiek moest ontbreken.

Michael Greeve en Eurohill’s Fyolieta gaan in volle vaart door het parcours.
ūüďł Steven Stegen

De 46 deel­ne­mers in de afslui­tende Grote Prijs maak­ten er een mooie wed­strijd van. Jos Brinkman had een selec­tief par­cours gebouwd, met een krappe tijd en een een­tal fou­ten op de laat­ste steil­sprong. Maar de kwa­li­teit was hoog en dus kon­den er 16 fout­loze rit­ten geno­teerd wor­den. Voor Marc Houtzager (Sterrehof’s Calimero) en Suzanne Tepper (PMF Inventiv) was het sneu dat ze alleen een tijd­foutje opliepen.

Vakkundig

Michael Greeve startte als acht¬≠ste in de bar¬≠rage en hij loodste de mer¬≠rie Eurohill‚Äôs Fyolieta (Carambole x Animo) vak¬≠kun¬≠dig en zeer snel over de nog acht over¬≠ge¬≠ble¬≠ven spron¬≠gen. Hun tijd was zeer snel, maar het was nog even afwach¬≠ten hoe de wed¬≠strijd zich ver¬≠der zou ont¬≠wik¬≠ke¬≠len, met nog snelle deel¬≠ne¬≠mers aan de start.

Julia Houtzager ‚ÄĒ Kayser werd derde met High Five.
ūüďł Steven Stegen

Maar pas echt span­nend werd het nog in de laat­ste rit. Julia Houtzager-Kayser deed een hele seri­euze aan­val met High Five, maar de ama­zone uit Rouveen redde het net niet en werd derde, ach­ter Bas Moerings, die de KWPN-hengst Ipsthar als derde startte en tweede werd.

‚ÄėHet was een bar¬≠rage die mij en mijn paard goed lag‚Äô

Michael Greeve

‚ÄěHet was een mooie bar¬≠rage, een bar¬≠rage die mij en Eurohill‚Äôs Fyolieta goed lag‚ÄĚ, ver¬≠telde Greeve na de prijs¬≠uit¬≠rei¬≠king. ‚ÄěIk kon twee keer een galop¬≠sprong min¬≠der maken dan Bas Moerings en het paste overal mooi binnendoor.‚ÄĚ

De zege in de Grote Prijs van Exloo was de eer¬≠ste op dit niveau voor de com¬≠bi¬≠na¬≠tie. ‚ÄěIk rijd de mer¬≠rie sinds okto¬≠ber en heb haar al mee gehad naar Oliva. Voor mij is het jaar goed begon¬≠nen, ik heb hier in Exloo een goed con¬≠cours gehad. De entou¬≠rage is mooi en het is goed georganiseerd.‚ÄĚ


gerelateerde berichten
Total
16
Share