Michael Greeve en Eurohill’s Fyolieta op herhaling op CSI Exloo

Share
  • 30 januari 2022 19:33

door: Steven Stegen, 30 januari 2022 19:33

Parcoursbouwer Louis Konickx had weer een selectief hindernispark opgesteld in de fraai aangeklede piste van het Hippisch Centrum. De driesprong was pittig, maar ook de laatste steilsprong met lichte plankjes bleek voor veel deelnemers een probleem. Net als de krappe tijd. Van de 41 deelnemers bleven er zes zonder fouten. De barrage, met voor de verandering weer eens enthousiast publiek aan de zijlijn, was een prachtig schouwspel.

Michael Greeve met Eurohill’s Fyolieta tijdens hun winnende rit op het CSI Exloo.
📸 Steven Stegen

Bas van der Aa beet het spits af en was snel, maar maakte met Gaen wel een fout. Alex David Gill deed een knappe aanval en was met Incanto VDL wel sneller, maar hoorde twee balken vallen. Ook Conor Drain, op voorhand wel één van de favorieten, bleef met Imagine niet zonder fout in de beslissende ronde.

Als vierde starter was het de beurt aan Frank Schuttert, die in het basisparcours al enorme indruk maakte met zijn machtige schimmel Greatlight VDL (VDL Zirocco Blue x Stakkato). De merrie knalde en kreunde en speelde met de hindernissen. Schuttert waagde veel en slaagde in zijn opzet. Hij bleef foutloos en nam met een tijd van 33.36 de leiding.

Frank Schuttert eindigde met Greatlight VDL op de tweede plaats.
📸 Steven Stegen

Maar lang kon Schuttert er niet van genieten. Na hem kwam Michael Greeve in de baan met Eurohill Fyolieta, de merrie die eerder deze maand in Exloo al de Grote Pijs won. Greeve reed buitenom, maar galoppeerde wel enorm goed door en liet de klok stoppen op 32.87.

Alleen Julia Houtzager-Kayser zou Greeve nog van de zege af kunnen houden. Zij probeerde het vol overtuiging, maar kreeg op de voorlaatste sprong een fout met High Five. Wel was ze duidelijk sneller.

Michael Greeve

“Je mag het een gecalculeerde overwinning noemen”

Michael Greeve reageerde nuchter op zijn tweede overwinning deze maand. ,,Het is gewoon een heel fijn paard”, zei hij over de merrie, waarvan hij inmiddels geen halve eigenaar meer is. ,,Je mag het een gecalculeerde overwinning noemen”, blikte hij terug. ,,Ik ben niet binnendoor gegaan, dat risico was me iets te groot. Julia was wel sneller, maar zij maakte een fout. Soms moet je ook het geluk hebben dat je concurrenten een balkje laten vallen.”

Grote Prijs CSI Exloo 20 jan. 2022:

Plaats

Ruiter

Paard

tijd

1.

Michael Greeve

Eurohill’s Fyolieta
v. Carambole

0-32.87

2.

Frank Schuttert

Greatlight VDL
v. VDL Zirocco Blue

0-33.36

3.

Julia Houtzager

High Five
v. Toulon

4-30.23