Thomas Gangl Gronings kampioen zonder barrage te rijden

Share
  • 24 februari 2023 10:59

door: redactie, 24 februari 2023 10:59

📌 TOLBERT – Thomas Gangl is zondag Gronings kam­pioen springen in het 1.35 geworden. De ruiter uit Schar­mer hoefde daar­voor met Gigiamo JH niet eens een barrage te rijden.

Na de eerste omloop was er nog volop spanning in de wedstrijd, met drie fout­loze ritten op het totaal van vijf deel­nemers. In de tweede omloop viel de beslissing toen Thomas Gangl als enige nog­maals foutloos wist te rijden met Gigiamo JH.

Ook Annelinde Hoving liet in de tweede ronde alle balken in de lepels, maar zij had in de eerste ronde al een foutje opge­lopen met HS Agri’s Cober­lina Z. Met een totaak van vier strafpunten en de snelste tijd in de eerster omloop eindigde Hoving op de tweede plaats. Chantal Windstra eindigde als derde.

Ook in het 1.30 was er geen barrage nodig om Sytze van Dellen als Gronings kam­pioen te kunnen huldigen. Ook Van Dellen (met Kevin EH) reed als enige twee foutloze rondjes. Chantal Windstra werd in deze klasse tweede met Kiek M. In het 1.20 was de titel voor Christoff Gangl met Miss Perfect.