Chantal Windstra grijpt haar eerste Groninger ZZ-titel

Share
  • 16 februari 2020 16:32

door: Steven Stegen, 16 februari 2020 16:32

📌 Appingedam
📝 STEGEN.NET

Chantal Windstra hield het hoofd koel toen het er om aankwam bij het Gronings kampioenschap. Als laatste starter kon ze haar eerste provinciale ZZ-titel veilig stellen door met Helios vd Nosahoeve foutloos te blijven. En dat lukte. Bovendien werd ze met Foberlina ook nog derde.

In manege De Veenhoeve kwam een mooi deelnemersveld met 13 ZZ-combinaties aan de start. In de eerste omloop was voor een aantal deelnemers de tijd een belangrijke factor. Lynn Bulthuis, Rana Dalenoord en Celeste van der Poel liepen daardoor een strafpunt op.

Chantal Windstra en Helios vd Nosahoeve.
📸 Steven Stegen

Die ene strafpunt hing Celeste van der Poel als een molensteen om de nek. In de tweede omloop raakte ze met Romina opnieuw geen balk aan, maar met een totaal van één strafpunt moest ze afwachten wat Chantal Windstra als laatste starter zou doen.

Windstra ging goed om met de druk en reed opnieuw foutloos. Daarmee werd de 19-jarige amazone uit Boerakker Gronings kampioen zonder barrage te hoeven rijden.

De familie Windstra poseert trots na de huldiging.
📸 Steven Stegen

,,Natuurlijk voelde ik de druk wel”, zei Windstra na de huldiging. ,,Maar ik probeerde rustig te blijven en dat lukte. Ik rijd Helios al een jaar, hij is van mijn oom en tante. Het is niet het makkelijkste paard, hij vindt veel dingen best spannend, maar we leren elkaar steeds beter kennen.” Met Foberlina eindigde Windstra nog als derde. Celeste van der Poel was goed voor het zilver.

Rianne Visscher dubbel kampioen

Voor Rianne Visscher was het ook een zeer succesvolle dag. Ze werd kampioen in zowel de klasse M (met Irco Blue) als de klasse Z (met Galvé). In de eerste omloop klasse Z had ze wat geluk, maar met twee nulrondes won ze onbedreigd. Christoff Gangl werd reservekampioen in het Z. Een tijdfout die hij in de eerste omloop kreeg met Isabel Lady M voorkwam dat hij in een barrage om de titel mocht strijden tegen Visscher.