Marten Luiten in KNHS Talenten­team 2022

Share
  • 13 maart 2022 15:15

door: Steven Stegen, 13 maart 2022 15:15

Het team heeft een aantal nieuwe leden en er zijn tevens een aantal oud-leden die niet langer deel uitmaken van het team wegens onder andere het bereiken van de 25-jarige leeftijd of het bereiken van een (Para)-Olympische status.

Maud de Reu, Janneke Boonzaaijer, Daphne van Peperstraten, Levi Driessen, Lars Kersten en Rowen van de Mheen hebben plaatsgemaakt voor nieuwe talenten. Zij maken deel uit van het KNHS Talententeam, de top van de piramide van het KNHS Talentenplan.

Dit team bestaat uit de meest veelbelovende talenten uit de Olympische disciplines (dressuur, springen en eventing) en de Paralympische discipline para-dressuur. Ruiters en amazones van 18 t/m 25 jaar die de potentie hebben om door te groeien naar het Olympisch kader maken kans om in het KNHS Talententeam te worden opgenomen.

Het nieuwe team bestaat uit de dressuurruiters Marten Luiten (Winschoten), Kimberley Pap, Thalia Rockx en Febe van Zwambagt. Eventer Nina de Haas zit er ook in. Bij de springruiters bestaat de ploeg uit Skye Morssinkhof, Mel Thijssen en Mans Thijssen. Bij de paradressuur is Britney de Jong opgenomen in het KNHS Talententeam.

Teamlid Marten Luiten

Geboortedatum: 25-10-2001, teamlid sinds 2020
Toppaard: Fynona

Marten Luiten won recent de titel KNHS Talent van het Jaar 2021 dankzij zijn uitstekende prestaties. In zijn eerste jaar als Talententeamlid in 2020 won Marten met zijn merrie Fynona zilver op het NK voor Young Riders en reed hij een ijzersterk EK met Goud voor het team, goud in de individuele proef en brons in de kür.

In 2021 deed Marten daar nog een schepje bovenop; hij werd Nederlands kampioen bij de Young Riders en veroverde op het EK voor Young Riders maar liefst drie gouden medailles, een met het team en tweemaal individueel.

Luiten: ,,Het is fijn dat ik dit jaar weer het vertrouwen krijg om als Talententeamlid het plan dat ik het uitgestippeld te kunnen vervolgen. Ik heb via het Talententeam bijvoorbeeld een aantal keer getraind bij Anky en ik hoop dat waar mogelijk verder uit te breiden. Mijn focus ligt momenteel op het doortrainen van Fynona voor de U25 en onze prestaties verder te verbeteren. Daarnaast heb ik een aantal andere fijne paarden waarmee in bij de Young Riders zal starten, dus er zijn genoeg uitdagingen om mee aan de slag te gaan.”