Noordelijke Tuigpaarden Dag verkast naar Exloo

  • 31 maart 2022 15:36
door: redactie, 31 maart 2022 15:36

📌 EXLOO – De Noordelijke Tuigpaarden Dag verkast naar het Hippisch Centrum Exloo. Op 9 april gaan de tuigers los. De liefhebbers hebben er zin in, want door corona ging het evenement twee jaar op rij niet door.

Vanaf 14.00 uur tot 21.30 uur krijgt het publiek een non-stop programma voorgeschoteld, waarin de wedstrijden van het Nederlandse tuigpaard worden afgewisseld met die van Hackney ’s. Deze ballerina’s van de showring hebben hun oorsprong in Engeland en showen zich met een flitsende manier van bewegen.

Voor de rijders en eigenaren van tuigpaarden en Hackney‘s is de Noordelijke Tuigpaarden Dag de opening van een nieuw seizoen aangespannen paardensport, dat hopelijk niet opnieuw wordt onderbroken door een lockdown.

Nieuwelingen

De Noordelijke Tuigpaarden Dag is een opmaat voor de jonge tuigpaarden, nieuwelingen genaamd, die hun wedstrijd debuut maken en in vijf groepen strijden om een finaleplaats bij de merries en bij de hengsten en ruinen. Verder kent de dag nog een absoluut hoogtepunt en dat is de strijd tussen zes goedgekeurde KWPN-dekhengsten om de Oregontrofee. Deze grote wedstrijd is een vast onderdeel van de jaarlijkse KWPN-hengstenkeuring in Den Bosch, maar ging in februari vanwege de strenge coronamaatregelen niet door en is nu eenmalig toegewezen aan de Noordelijke Tuigpaarden Dag. Een publiektrekker pus sang!

Naast de reguliere wedstrijden is er ook ruimte voor show, zo zal internationaal vierspanrijder en tweevoudig Nederlands kampioen Harry Streutker uit Coevorden een demonstratie geven en zal de jongste jeugd een thema show ‘sprookjes’ verzorgen met hun pony’s. Al met al een bijzonder aantrekkelijk programma voor jong en oud. De entree is € 12,00 voor volwassenen.