CH De Wolden pakt uit met twee extra evenementen

Share
  • 22 mei 2022 19:05

door: Fred Lubbers, 22 mei 2022 19:05

Hoogtepunt van dat laatste concours is een landenwedstrijd. Het is de bedoeling dat de Spring Tour een jaarlijks evenement wordt, naast het reguliere CH De Wolden in juli. Er is een eerste opzet voor twee jaren, met een optie voor een derde jaar.

Voor het bestuur van CH De Wolden is het een verademing dat er weer georganiseerd mag worden. De concoursen van 2020 en 2021 werden afgelast omdat het coronavirus roet in het eten gooide.

In 2019 organiseerde het CH De Wolden het EK voor de jeugd.
📸 Fred Lubbers

,,Daarom willen wij‚ÄĚ, aldus de nieuwe voorzitter Michel Broek, ,,voor de ruiters een inhaalslag maken, door een extra concours te organiseren. Toen dat rond was, werden wij door de landelijke bond KNHS benaderd met de vraag een jeugdconcours en landenwedstrijd te organiseren. Omdat in 2019 het Europees kampioenschap voor de jeugd bij ons uitstekend was verlopen, hebben wij een bid uitgebracht en uiteindelijk kregen wij enige weken geleden de toewijzing.‚ÄĚ

Inmiddels is de inschrijftermijn gesloten en CH De Wolden weet zich verzekerd van een grote deelname, zowel bij het tweesterren-concours als bij het jeugdevenement. ,,Bij het reguliere concours hebben wij 400 deelnemers en er zijn maar liefst 580 deelnemers uit 25 landen voor het internationale jeugdconcours. Dit evenement betekent vijf dagen topsport met de beste jeugd uit Europa‚ÄĚ, laat Broek weten.

Onder de deelnemers van het concours dat van 25 tot en met 28 mei wordt gehouden, bevinden zich ruiters en amazones van naam. Zo komt bijvoorbeeld Gerco Schröder naar het concours in Veeningen. Schröder won in 2012 bij de Olympische Spelen in Londen individueel zilver en ook zilver met het Nederlands team. In 2015 werd hij Europees Kampioen in Aken. Ook dit jaar was Gerco Schröder regelmatig voorin te vinden bij grote concoursen in Europa.
De winnaar van de Grote Prijs van de gemeente De Wolden in 2018, Karim Farez, komt ook naar het concours in Veeningen, net als de Oostenrijkse Julia Houtzager-Kayser en vele anderen.

Vuurdoop nieuw bestuur

Deze negen dagen ruitersport is de vuurdoop voor het nieuwe bestuur van CH De Wolden. Samen met secretaris Ingrid Snijders en penningmeester Jan Broek, heeft voorzitter Michel Broek de bestuurstaken verleden jaar overgenomen en dit nieuwe bestuur van CH De Wolden wil de komende tijd vooral op kwaliteit investeren.

Bij de jeugdwedstrijden hebben de twee Nederlandse bondscoaches, Edwin Hoogenraat en Vincent Voorn, ervoor gekozen met de volledige selecties naar Veeningen te komen. Dat houdt in dat bij de Young Riders onder andere broer en zus Mans en Mel Thijssen (Sevenum) naar Veeningen komen. Bij de junioren zijn onder meer Wesley de Boer (Nieuwleusen) en Tijmen Vos (Wierden) van de partij.

Het publiek kan de wedstrijden alle dagen gratis bezoeken en genieten van totaal negen dagen topsport.