Marten Luiten in Exloo voorbij Hans Peter Minderhoud

  • 1 mei 2022 17:11

door: Steven Stegen, 1 mei 2022 17:11

📌 EXLOO – Marten Luiten kan weer een overwinning toevoegen aan zijn al lange erelijst. De ruiter uit Winschoten won zondag de zware tour bij de dressuurwedstrijd bij Hippisch Centrum Exloo. De winnende score bedroeg 72,479%.

Het was zondag geen grote groep die in de baan kwam, maar voor de liefhebbers van dressuur viel er zeker wat te genieten, ondanks het kille weer. Dat was zeker het geval bij de proef van Marten Luiten. Het is mooi om te zien hoe de samenwerking met zijn merrie Fynona nog steeds verfijnder wordt, met hele mooie en verzorgde overgangen.

Marten Luiten en Fynona tijdens hun winnende proef in Exloo.
📸 Steven Stegen

Niet dat alles goed ging. De eerste piaffe mislukte. ,,Die leek er niet echt op, maar de tweede was een heel stuk beter. En gelukkig waren er ook negens op mijn protocol, dus ik ben zeker niet ontevreden”, blikte Marten Luiten terug.

Hans Peter Minderhoud met Invictus.
📸 Steven Stegen

De score van 72,479% mocht er zijn en was ruim voldoende om Hans Peter Minderhoud met Invictus (70,580%) en Veronique Roerink met Glen Murray (68,442%) achter zich te laten.

Nieuwe troef

Marten Luiten heeft intussen ook een nieuwe troef tot zijn beschikking gekregen: de hengst Mowgli V.O.D. Een groot en hoogbenig paard, waar hoge verwachtingen aan zijn gekoppeld. ,,Ik wil hem eerst nog wat beter leren kennen, ons wedstrijddebuut is nog niet gepland”, aldus Luiten. Mowgli V.O.D. staat niet thuis gestald, maar bij Christa Larmoyeur. ,,Mowgli V.O.D. moet veel dekken en daarom is dit een mooie oplossing. Fijn dat het zo geregeld kon worden.”

In Exloo zagen we Ann Wessels ook weer terug in de wedstrijdbaan, na een gedwongen time-out vanwege een blessure die haar parten speelde. Wessels maakte haar rentree door met Ginn (v. Charmeur) succesvol te debuteren in het ZZ-zwaar. De combinatie behaalde een mooie score van 65,214%. De overwinning was in beide proeven voor Floor van der Weide.

Zaterdag

Op zaterdag werd de zware tour in Exloo gewonnen door Laurens van Lieren met Grandeur A met een score van 68,804%. Hans Peter Minderhoud werd ook toen tweede met Invictus, die over een geweldige draf beschikt, maar in de galoponderdelen nog meer ontspanning mag tonen. Anouk Noordman eindigde met Atze op de derde plaats.