archief
contact
+31 6 53239630

Dinja van Liere houdt hoop op deel­name aan Olympische spelen

ūüďĆ ROTTERDAM ‚ÄĒ Dinja van Liere houdt hoop dat ze toch nog met Herm√®s naar de Olympische spe¬≠len in Tokio kan. Dat zei de ama¬≠zone, nadat ze op het CHIO Rotterdam tweede werd in de Grand Prix Special. 
Dinja van Liere Hermes

ūüďĆ Ermelo
ūüďĚ KNHS | paardensportnoord

Dinja van Liere houdt hoop dat ze toch nog met Hermès naar de Olympische spe­len in Tokio kan. Dat zei de ama­zone, nadat ze op het CHIO Rotterdam tweede werd in de Grand Prix Special.

Zaterdag werd bekend dat door een admi¬≠ni¬≠stra¬≠tieve fout bij de FEI de hengst Herm√®s niet tij¬≠dig als Nederlands paard is gere¬≠gi¬≠streerd. Daardoor zou het paard niet voor Oranje kun¬≠nen deel¬≠ne¬≠men in Tokio.

Dinja van Liere Hermes
Dinja van Liere en de hengst Hermès tij­dens het CHIO Rotterdam.
ūüďł FEI | Leanjo de Koster

Met dat slechte nieuws op zak was het voor Van Liere uiter¬≠aard niet zo fijn rij¬≠den, maar ze sloeg zich heel dap¬≠per door de proef heen. ‚ÄěGelukkig is Herm√®s er altijd en dat was hij van¬≠daag ook weer. Knap dat je weer rijdt van¬≠daag, zo wordt er dan gezegd. Maar dat is het enige waar ikzelf w√®l invloed op heb en wat ik ook goed kan.‚ÄĚ

Ze ver¬≠volgt: ‚ÄěIk heb in Herm√®s een top¬≠paard. Er zaten een paar fout¬≠jes in de proef die ik anders niet had gehad, maar die mis¬≠schien nu toch wel door mijn eigen span¬≠ning ont¬≠ston¬≠den. Dat voelt Herm√®s dan ook, hij is zo gevoe¬≠lig. Naar het eind van de proef werd het ook weer steeds beter.‚ÄĚ

Moed niet opgegeven

Hoe kijkt Dinja terug op deze dag? ‚ÄěVolgens mij twij¬≠felde de bonds¬≠coach of ik met de druk om zou kun¬≠nen gaan. Ik denk dat hij nu wel heeft kun¬≠nen tes¬≠ten dat ik dat kan. ‚ÄėNu heb jij jouw test,‚Äô zei ik al tegen hem. Er komt nog een EK aan in sep¬≠tem¬≠ber, maar ik heb de moed nog niet opge¬≠ge¬≠ven om naar Tokio te gaan.‚ÄĚ

‚ÄěIk wil het ook nog niet opge¬≠ven. Ik ben ook heel blij met Joop van Uytert, de eige¬≠naar van Herm√®s. Die staat me net als de KNHS ach¬≠ter me. Hij heeft een advo¬≠caat inge¬≠scha¬≠keld om de FEI op andere gedach¬≠ten te bren¬≠gen. Ik denk nog niet aan het EK, want ik wil gewoon dol¬≠graag naar de Olympische Spelen.‚ÄĚ

gerelateerde berichten
Total
4
Share