Dinja van Liere houdt hoop op deelname aan Olympische spelen

  • 4 juli 2021 00:26
door: redactie, 4 juli 2021 00:26

📌 Ermelo
📝 KNHS | paardensportnoord

Dinja van Liere houdt hoop dat ze toch nog met Herm├Ęs naar de Olympische spelen in Tokio kan. Dat zei de amazone, nadat ze op het CHIO Rotterdam tweede werd in de Grand Prix Special.

Zaterdag werd bekend dat door een administratieve fout bij de FEI de hengst Herm├Ęs niet tijdig als Nederlands paard is geregistreerd. Daardoor zou het paard niet voor Oranje kunnen deelnemen in Tokio.

Dinja van Liere Hermes
Dinja van Liere en de hengst Herm├Ęs tijdens het CHIO Rotterdam.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Met dat slechte nieuws op zak was het voor Van Liere uiteraard niet zo fijn rijden, maar ze sloeg zich heel dapper door de proef heen. ,,Gelukkig is Herm├Ęs er altijd en dat was hij vandaag ook weer. Knap dat je weer rijdt vandaag, zo wordt er dan gezegd. Maar dat is het enige waar ikzelf w├Ęl invloed op heb en wat ik ook goed kan.”

Ze vervolgt: ,,Ik heb in Herm├Ęs een toppaard. Er zaten een paar foutjes in de proef die ik anders niet had gehad, maar die misschien nu toch wel door mijn eigen spanning ontstonden. Dat voelt Herm├Ęs dan ook, hij is zo gevoelig. Naar het eind van de proef werd het ook weer steeds beter.ÔÇŁ

Moed niet opgegeven

Hoe kijkt Dinja terug op deze dag? ,,Volgens mij twijfelde de bondscoach of ik met de druk om zou kunnen gaan. Ik denk dat hij nu wel heeft kunnen testen dat ik dat kan. ‘Nu heb jij jouw test,’ zei ik al tegen hem. Er komt nog een EK aan in september, maar ik heb de moed nog niet opgegeven om naar Tokio te gaan.”

,,Ik wil het ook nog niet opgeven. Ik ben ook heel blij met Joop van Uytert, de eigenaar van Herm├Ęs. Die staat me net als de KNHS achter me. Hij heeft een advocaat ingeschakeld om de FEI op andere gedachten te brengen. Ik denk nog niet aan het EK, want ik wil gewoon dolgraag naar de Olympische Spelen.ÔÇŁ