archief
contact
+31 6 53239630

Karim El Zoghby ver­ras­sende win­naar Outdoor Gelderland

ūüďĆ VRAGENDER ‚ÄĒ Karim El Zoghby werd zon¬≠dag tot zijn eigen ver¬≠ba¬≠zing win¬≠naar van de Grote Prijs van Outdoor Gelderland. ‚ÄěMijn paard Zandigo wil het graag goed doen, maar is geen win¬≠naar en bij¬≠zon¬≠der om te rij¬≠den‚ÄĚ, aldus de Egyptenaar. 

ūüďĆ Vragender
ūüďĚ pers¬≠be¬≠richt
ūüďł DigiShots

‚ÄěHoe lang gele¬≠den het is dat ik een Grote Prijs won? Even den¬≠ken‚Ķ‚ÄĚ Karim El Zoghby haalt zijn schou¬≠ders op. ‚ÄěIk weet het niet, ik was vaak tweede. Ja, het heeft lang geduurd.‚ÄĚ De win¬≠naar van de 1.55m Grote Prijs van Outdoor Gelderland glun¬≠dert. Hij had het zelf niet eens ver¬≠wacht, al moet nie¬≠mand de Egyptenaar onderschatten.

Want El Zoghby, woon¬≠ach¬≠tig in Nederland, reed al drie keer op de Olympische Spelen en miste slechts een enkele edi¬≠tie van Outdoor Gelderland omdat hij in de top-50 stond op de wereld¬≠ran¬≠king van spring¬≠rui¬≠ters en uit¬≠no¬≠di¬≠gin¬≠gen kreeg voor 5‚ÄĎster¬≠ren-wed¬≠strij¬≠den.

Outdoor Gelderland is een 3‚ÄĎster¬≠ren-con¬≠cours. ‚ÄěMaar ik kan je ver¬≠tel¬≠len dat som¬≠mige 5‚ÄĎster¬≠ren-con¬≠cour¬≠sen het niet zo goed voor elkaar heb¬≠ben als hier. Heel veel orga¬≠ni¬≠sa¬≠ties kun¬≠nen hier¬≠van leren. Ze heb¬≠ben er gewel¬≠dig werk van gemaakt‚ÄĚ, is Karim El Zoghby lovend. Wat de bui¬≠ten¬≠staan¬≠ders niet weten is dat de Egyptenaar zijn stal in Velp heeft en goed Nederlands spreekt. ‚ÄěIk ben een Gelderlander in mijn hart‚ÄĚ, lacht hij. De Provincie Gelderland Prijs leverde hem 15.000 euro op.

Karim Elzoghby met Zandigo tij­dens Outdoor Gelderland 2022.
ūüďł Outdoor Gelderland | DigiShots

De com­pli­men­ten voor de orga­ni­sa­tie van Outdoor Gelderland, dat van Arnhem naar Vragender ver­huisde, vloeide vijf dagen lang als een warm bad over het team heen. Er staan al wat ver­be­ter­punt­jes voor vol­gend jaar op de agenda, maar de stan­daard was zeer hoog en het eve­ne­ment op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender gaat alleen nog maar nóg mooier worden.

Na een paar tro­pi­sche dagen werd het publiek op een frisse zon­dag­mid­dag op een span­nende Grote Prijs getrak­teerd. Vijf dron­gen er door tot de bar­rage. De Ier Daniel Coyle, in trai­ning bij Jeroen Dubbeldam met het oog op het EK, trapte met­een sterk af en zou tweede worden.

Zevenmijlspassen

‚ÄěNooit gedacht dat ik snel¬≠ler zou zijn‚ÄĚ, ver¬≠telt Karim El Zoghby. Zijn geheim: De zeven¬≠mijls¬≠pas¬≠sen van zijn twaalf¬≠ja¬≠rig paard Zandigo (Zento). ‚ÄěHij wil het wel goed doen, maar het is geen win¬≠naar en hij is iets bij¬≠zon¬≠der om te rij¬≠den. Ik moet hem altijd veel plek voor de hin¬≠der¬≠nis geven en veel tijd geven, maar een plus is zijn ver¬≠mo¬≠gen en grote galop. Pas de laat¬≠ste weken pro¬≠beer ik hem iets snel¬≠ler te rij¬≠den, zodat hij com¬≠pe¬≠ti¬≠tie¬≠ver wordt. Dat heeft gewerkt. Ik ben blij. Zandigo maakt mij weer een betere rui¬≠ter. Elk paard is een nieuwe leer¬≠school voor een rui¬≠ter, zeg ik altijd. Je leert steeds weer om nieuwe din¬≠gen te doen, om het opti¬≠male uit je paard te halen. Wat mijn plan nu is? De Wereldruiterspelen, ja, met dit paard! Hij houdt van hoge hindernissen.‚ÄĚ

Het was een inter¬≠na¬≠ti¬≠o¬≠naal gezel¬≠schap in de laat¬≠ste prijs¬≠uit¬≠rei¬≠king op zon¬≠dag. De Duitser Holger Hetzel werd met een fijne nul¬≠ronde derde met Lazio. 

Leon Thijssen liep een balkje op en werd vierde op For President, gevolgd door Van Schijndel‚Äôs Gladstone met Piet Raijmakers jr. die via het Anemone Horse Trucks Dressuurgala een hoop fans erbij heeft gekre¬≠gen. Op humo¬≠ris¬≠ti¬≠sche wijze liet hij samen met Anky van Grunsven zien hoe een spring¬≠paard ver¬≠be¬≠tert met dres¬≠suur¬≠ma¬≠tige trai¬≠ning. De zesde prijs ging naar de Duitse Sophie Dalm met Gutascha. De Juweliershuis Aalbers Prijs op 1.40m niveau op zon¬≠dag¬≠och¬≠tend werd gewon¬≠nen door de Italiaan Lorenzo Argentano met Dakota Blue Girl.


gerelateerde berichten
Total
0
Share