Karim El Zoghby wint tweede kwalificatie bij Indoor Wierden

Share
  • 7 november 2014 01:25

door: redactie, 7 november 2014 01:25

WIERDEN | STEGEN.NET

Karim El Zoghby pakte donderdagavond de overwinning in de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van Indoor Wierden. De Egyptenaar was met Colour Girl niet te kloppen.

El Zoghby reed een foutloze barrage in 35,82 en dat was goed genoeg voor de eerste prijs van 6.000 euro. Harrie Wiering jr. pakte de tweede plaats, hij had met World Wide (v. Corland) 36,37 seconden nodig. Wesley Heijdens eindigde met Riadloc Fly Ly als derde.

Piste Indoor Wierden

De piste van Indoor Wierden.

Met die derde plek was Heijdens meer dan tevreden, zo vertelde hij aan Hippisch Twente. ,,Hij is nog vrij onervaren op dit niveau en moet nog routine krijgen. Toen ik hem drie jaar geleden kreeg, was Riadloc zes en maar 1,65 meter. Nu is hij 1,74 meter. Hij heeft een behoorlijk moeilijk jaar achter de rug omdat hij erg in de groei was. Nu krijgt hij eindelijk meer spieren. Maar het is een heel fijn paard, supervoorzichtig ook. Ik doe het rustig aan met hem, volgend jaar gaan we proberen wat hogerop te komen.

De Grote Prijs van Wierden wordt zaterdagavond live uitgezonden op TV Oost.