Gerrit Nieberg senĀ­sationele winnaar op CHIO Aken

  • 3 juli 2022 18:56
door: redactie, 3 juli 2022 18:56
📌 AKEN – Het CHIO Aken kende in de Grote Prijs een fanĀ­tastische ontĀ­knoping. Als laatste starter in de barrage zette Gerrit Nieberg het eigen Duitse publiek in vuur en vlam. Hij eiste na een senĀ­sationele rit de overĀ­winning op met Ben.

Na de twee omlopen bleven er vijf comĀ­binaties over voor de beslisĀ­sende barrage, die uitgroeide tot een prachtig en spannend schouwĀ­spel. De rit van Scott Brash en Hello Jefferson, met een tijd van 39.24, leek met geen mogeĀ­lijkheid nog te verbeteren. Totdat Gerrit Nieberg als laatste in de baan kwam.

Gerrit Nieberg en Ben tijdens hun ereronde op CHIO Aken 2022.
📸 Rolex Grand Slam | Ashley Neuhof

De 29-jarige Duitser, op de tribune nauwlettend gevolgd door zijn succesvolle vader Lars Nieberg en nog 40.000 enthousiastelingen, leek wat voorzichtig te beginnen, maar wendde met Ben ontzettend kort richting de dubbel. En op het laatste rechte stuk richting de oxer ging het gas vol open. Hij liet daarmee de klok stoppen op 38.63, goed voor de enorme hoofdprijs van 500.000 euro.

Scott Brash eindigde als tweede met Hello Jefferson. De Belg Nicola Philippaerts, die nogal wat ophoudingen nodig had, werd derde met Katanga van het Dingeshof.

Gerrit Nieberg

“Je kunt wel zeggen dat een droom is uitgekomen. Dit is echt een fantastisch gevoel.”

Voor Gerrit Nieberg was de zege in Aken een onwerkelijk gevoel. ,,Dit had ik zeker niet verwacht”, zei hij na afloop. ,,Je kunt wel zeggen dat een droom is uitgekomen. Dit is echt een fantastisch gevoel.”

De winnende rit van Gerrit Nieberg op het CHIO Aken.

De geklopte Scott Brash complimenteerde de Duitse winnaar. ,,Gerrit reed een geweldige ronde. Ik had ook wel gezien dat er een kortere route naar de dubbel was, maar niemand had dar voor mij gedaan en ik durfde het niet aan.”

Smolders beste Nederlander

Harrie Smolders was in de Grote Prijs van Aken de beste Nederlander. Hij eindigde met Bingo du Parc op plaats 14. In de eerste omloop liep Smolders alleen een tijdfout op. In ronde twee vielen er twee balken, waardoor het totaal op negen strafpunten kwam. Sanne Thijssen presteerde keurig, met een springfout in de eerste omloop met Con Quidam. Dit duo plaatste zich daarmee niet voor de tweede manche.