Gerrit Nieberg ‘lest best’ in wereld­beker Leipzig

  • 22 januari 2023 19:07

door: redactie, 22 januari 2023 19:07
📌 LEIPZIG – De wereldbeker voor spring­ruiters bij Partner Pferd in Leipzig is gewonnen door de Duitser Gerrit Nieberg. Lars Kersten was op plaats 12 de beste Neder­lander.

Twaalf combinaties plaatsten zich voor de barrage, met Lars Kersten als enige Neder­lander. Kersten moest in de barrage als eerste van start en had het geluk niet aan zijn zijde. Hij kreeg met Hallilea (v. VDL Zirocco Blue) op de eerste twee hinder­nissen een fout. De ruiter uit Egchel werd daarmee nog twaalfde.

Gerrit Nieberg en Blues d’Aveline CH tijdens de wereldbeker in Leipzig.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Willem Greve zette een solide rit neer, maar kreeg met Gran­dorado TN N.O.P. een pechfout. Maikel van der Vleuten kwam ook in de baan. Van der Vleuten leek op weg naar een fout­loze ronde, totdat Elwikke in de drie­sprong twee keer een balk wegtikte. Ook kwam er nog een straf­punt bij voor het overschrijden van de tijd.

Gerrit Nieberg eiste als laatste starter in de barrage de over­winning op met zijn schimmel Blues D’Aveline CH. Zijn land­genoot Richard Vogel werd tweede met Looping Luna. Dit duo won in november nog de wereld­beker in Stuttgart. Plaats drie was voor Pius Schwizer met Van­couver de Lanlore.

,,Ik ben echt super super blij”, zei Nieberg. ,,Ik heb echt alles gewaagd.” Het publiek stond op de banken bij deze mooie finale. De 25e editie van Partner Pferd trok ruim 77.000 bezoekers.

Wel werd de slotdag over­schaduwd door een ongeval bij de prijs­uitreiking. Daarbij werd een 9-jarig kind over­reden door een koets. Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat er geen breuken waren opgetreden.

📝 bron: Stegen.net
📸 FEI | Leanjo de Koster