Gewaagde rit bezorgt Jur Vrieling zege op CH De Wolden

  • 24 juli 2022 19:12
door: redactie, 24 juli 2022 19:12

📌 VEENINGEN – Als enige van de 14 kanshebbers in de barrage reed Jur Vrieling strak binnendoor richting de tweede hindernis en die gewaagde tactiek bracht de ruiter uit Holwierde de overwinning met KM Chalcedon (v. Calido I).

Vrieling verdiende tien mille met zijn zege in Veeningen. Hij won al eerder het hoofdnummer van CH De Wolden, maar niet eerder op zo’n spectaculaire wijze.

,,Ik heb niet het snelste paard in de barrage en moest dus wel risico nemen. Als je wilt winnen, dan moet je iets proberen. KM Chalcedon werkte super mee, dit lukt ook alleen als je paard je super vertrouwt”, zei Vrieling na de ereronde.

Alex David Gill werd verrassend tweede met Icanto VDL, de derde plaats ging naar de Belgische Kirsten Rombouts met Mowgli Kr. Daan van Geel eindigde op plaats acht, de ruiter uit Gees reed heel mooi en snel, maar kreeg een foutje met Idaloma.

Albert Zoer was als laatste starter gebrand op een aanval op de tijd van Vrieling, maar de ruiter uit Echten lukte het deze keer niet om met Halifax in de top van het klassement te eindigen.

🔴 Stegen.net

Grote Prijs CH De Wolden 2022:

Ruiter

Paard

tijd

1.

Jur Vrieling
🇳🇱

KM Chalcedon
v. Calido I

0-43.14

2.

Alex David Gill
🇬🇧

Incanto VDL
v. Kannan

0-44.56

3.

Kirsten Rombouts
🇧🇪

Mowgli Kr
v. Thunder vd Zuuthoeve

0-45.63