archief
contact
+31 6 53239630

Jur Vrieling na zege op CH De Wolden: “met goed gevoel naar WK”

📌 VEENINGEN – Jur Vrieling gaat met extra zelfvertrouwen naar het WK in Herning. De manier waarop de ruiter uit Holwierde zondag de Grote Prijs van De Wolden wist te winnen was indrukwekkend. Vrieling won het hoofdnummer voor de derde keer.
Jur Vrieling
Jur Vrieling en KM Chalcedon tijdens hun winnende rit op CH De Wolden.
📸 CH De Wolden | Hans Khoe

📌 VEENINGEN – Hij was de gehele week een beetje op de achtergrond actief en reed amper bij de beste drie, maar in de belangrijkste rubriek, de Grote Prijs Gemeente De Wolden, stond hij er. Jur Vrieling boekte zondagmiddag zijn derde overwinning in het hoofdnummer van CH De Wolden in zijn carriĆØre.

Na 2015 en 2018 was er nu opnieuw succes voor de ruiter uit Holwierde en daarnaast lag er ook nog eens 10.000 euro op hem te wachten na zijn winst.

Zondagmiddag toonde de Groninger zich de beste in de barrage die gereden werd door veertien ruiters. Op KM Chalcedon, een twaalfjarige hengst, reed Vrieling de snelste barrage zonder fouten. In rit negen in de zware proef met hindernissen van 1.45 m. kwam hij met zijn schimmel uit op 43.14 seconden.

Burgemeester Inge Nieuwenhuizen rijkt de ereprijs uit aan Jur Vrieling.
📸 CH De Wolden | Fred Lubbers

Vijf ruiters, onder wie Albert Zoer en Alex David Gill moesten toen nog starten. Zoer kwam niet foutloos uit de strijd en de Engelsman Alex David Gill was anderhalve tel te langzaam om Vrieling te verslaan.

Nadat hij van burgemeester Inge Nieuwenhuizen een fraai beeld had ontvangen in het kader van de Gemeente De Wolden Prijs, liet Vrieling zich ontvallen dat hij het CH De Wolden een van de fijnste concoursen vindt om te rijden. ,,Wanneer je ziet hoe het publiek hier meeleeft, dat is geweldig. Daar doe je het voor”, aldus Vrieling.

WK Herning

De ruiter gaat nu toewerken naar het wereldkampioenschap in het Deense Herning, dat over twee weken begint. ,,Natuurlijk ben ik blij dat ik nu mee mag doen, maar de manier waarop ik als reserve nu naar het definitieve team ben doorgestroomd om is natuurlijk niet mooi”, legt Vrieling uit.

Hij kreeg als reserve plotseling te maken met de zware blessure van Willem Greve, waardoor de selectieplek van Greve aan Vrieling ten deel viel. ,,Zo wil je WK deelname niet afdwingen. Maar ik ga me er nu volledig op richten en reis door deze winst in Veeningen met een goed gevoel naar Denemarken.”

🔴 Stegen.net | persbericht

Grote Prijs CH De Wolden 2022:

Ruiter

Paard

tijd

1.

Jur Vrieling
🇳🇱

KM Chalcedon
v. Calido I

0-43.14

2.

Alex David Gill
🇬🇧

Incanto VDL
v. Kannan

0-44.56

3.

Kirsten Rombouts
🇧🇪

Mowgli Kr
v. Thunder vd Zuuthoeve

0-45.63


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel