archief
contact
+31 6 53239630

Knappe kampioenen bij honderdjarige veulenkeuring Tolbert

📌 TOLBERT – Zo’n honderd veulens verschenen in de baan bij de veulenkeuring van het KWPN in Tolbert. Simon (v. Grandorado) werd de kampioen bij het springen, bij de dressuur was de titel voor Saristo (v. Kjento).
Saristo (v. Kjento x Vivaldi x Houston) werd kampioen bij de dressuurveulens.
📸 Petra Duindam

📌 TOLBERT – Honderd jaar al bestaat de veulenkeuring in Tolbert. In 1922 was de eerste editie, georganiseerd door het in 1921 opgerichte Olderbert. Festiviteiten werden druk bezocht en een onderdeel was de keuring van tuigpaarden en het houden van galoppartijen, paardenrennen of harddraverij voor paarden. Anno 2022 is het evenement nog altijd druk bezocht.

De keuringen vonden plaats op het terrein achter “De Postwagen”, helaas werden in de eerste jaren de uitslagen van de veulenkeuringen nog niet vermeld in de krant.

Maar anno 2022 is het nog steeds een erg druk bezet evenement op het terrein van de HJC Manege Tolbert. Op dit geweldig georganiseerde evenement kwamen circa 39 springveulens en 48 dressuurveulens in de baan en het jurykorps, bestaande uit Wim Versteeg en Bart Henstra, had de taak om de kampioenen eruit te selecteren.

Bij ieder veulen gaf Wim Versteeg nog een toelichting, zodat de keuze duidelijk was voor de eigenaren. Totaal zijn er 14 veulens uitgenodigd voor het NMK in Ermelo.

Kampioen bij de springveulens werd Simon (v. Grandorado x Carambole x Tangelo van de Zuuthoeve).
📸 Petra Duindam

Rond half vier was de kampioenskeuring en dat was nog een spannende strijd, maar uiteindelijk was daar de kampioen van het springen Simon (v. Grandorado x Carambole x Tangelo van de Zuuthoeve) fokker en eigenaar N.S. Post uit Woltersum.

En bij de dressuur werd de uiteindelijke winnaar Saristo (v. Kjento x Vivaldi x Houston). Dit goed ontwikkelde hengstveulen beweegt met veel kracht en gedragenheid en laat veel souplesse zien, aldus de jury. Fokker en tevens eigenaar is A. Dijkstra uit Opende.

Na dit kampioenschap kwamen de vier NMK merrie’s nog in de baan. De charmante driejarige dressuurmerrie Oh Darling (v. I’m Perfect x Florencio x Rubenstein) gefokt bij Nekeman in Hasselt en in eigendom van J.de Jonge uit Groningen, mocht het kampioenslint in ontvangst nemen. Oh Darling mag Groningen gaan vertegenwoordigen in Ermelo.

De 3-jarige Oh Darling (v. I’m Perfect x Florencio x Rubenstein), gefokt bij Nekeman in Hasselt en in eigendom van J.de Jonge uit Groningen, mocht het kampioenslint in ontvangst nemen.
📸 Petra Duindam

Bij de springmerrie’s was het Oventa Kieni (v. Karaldo VDL x Vleut x Concorde) fokker en eigenaar SJ. Van der Vis uit Groningen die als kampioen bekroond werd. Deze merrie liet op de stamboekkeuring goede reflexen zien en een goede galop. En ook nu kon ze de jury weer overtuigen.

Orilja (v. Dallas x Laroche x Calvados) Fokker eigenaar J. Aalders uit Niebert en Opyrusa (v. Insider x Baltic VDL x Goodtimes) Fokker en eigenaar A.J. Hazenberg uit opende mogen net als Oventa Kieni Groningen vertegenwoordigen in Ermelo.

Voor meer uitslagen zie de KWPN site Groningen of kijk op de Facebook pagina KWPN Groningen.

🔴 Stegen.net


Total
16
Shares
0 deel
0 deel
16 deel
0 Tweet
0 deel