Voorzitter Johan Breider van Indoor Tolbert: ‘vernieuwen en verder doorgroeien’

Share
  • 26 maart 2016 17:20

door: Steven Stegen, 26 maart 2016 17:20

🔴 Tolbert De kersverse nieuwe voorzitter van Indoor Tolbert loopt bij de start van de 28e editie stralend rond. Johan Breider is trots op wat het bestuur en vrijwilligers samen met de sponsors hebben neergezet. Maar stilstand is achteruitgang en dus zijn er wel veranderingen.

Voorzitter Johan Breider en oud-voorzitter Poppe Koning van Indoor Tolbert.

Voorzitter Johan Breider en oud-voorzitter Poppe Koning van Indoor Tolbert.
📸 Steven Stegen

Zo is het strodorp dit jaar duidelijk groter. ,,Dat is toch wel even anders binnen komen”, gebaart Breider, als hij een rondje maakt door de tent die achter de HJC-manege is neergezet. ,,Het publiek kan achter de manege parkeren en daarna hier via de achterkant door de tent met het strodorp naar binnen. Er komt veel publiek en we willen het zo gezellig mogelijk maken.”

1.40-rubriek

Voorzitter Johan Breider had dit jaar graag 1.40-rubrieken aan het programma toegevoegd. ,,Wij waren er helemaal klaar voor, maar helaas heeft de KNHS er een stokje voor gestoken. Er blijkt in Brabant ook een wedstrijd te zijn. Beetje jammer, maar we gaan het volgend jaar weer proberen.”

Oud-voorzitter Poppe Koning is natuurlijk ook in de manege te vinden. Hij heeft de voorzittershamer dan wel over gedragen, maar blijft nauw betrokken bij Indoor Tolbert. ,,Al 28 jaar ben ik er bij”, zegt hij met gepaste trots. Hij zag door de jaren heen veel veranderen, bijvoorbeeld op het secretariaat. Koning was Ć©Ć©n van de eersten die in Nederland een computerprogramma draaiend had om uitslagen te verwerken. Hij was in het prĆ© internettijdperk zijn tijd ver vooruit.

Vernieuwen en verder doorgroeien dat is ook wat de nieuwe voorman van Indoor Tolbert graag wil. ,,Plannen genoeg en gelukkig zit ook Louwe Mulder, de eigenaar van de manege, niet stil. Er gaat hier de komende jaren nog veel gebeuren”, zo verwacht Breider.