Paarden­bezitters sluiten aan bij boerenprotest stikstof

Share
  • 4 juli 2022 23:31

door: redactie, 4 juli 2022 23:31

📌 Hoogeveen
📝 stegen.net
📸 facebook | Lennard de Boer

Paardenbezitters hebben maandag steun betuigd aan de boeren die actie voeren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Vanuit Hoogeveen ging een flink aantal mensen met vrachtwagens en trailers de weg op. ,,Het gaat ook om de toekomst van de hippische sector”, zo laten ze weten.

De protesterende paardeneigenaren vrezen dat het stikstofbeleid niet alleen de agrarische sector treft, maar ook de paardenhouderij raakt. Bovendien zijn beide sectoren sterk met elkaar verweven, zowel economisch als gevoelsmatig.

De paardenbezitters vertrekken vanuit Hoogeveen om te protesteren tegen de maatregelen tegen stikstof.

De FNRS liet eerder al weten dat de plannen om stikstof te verminderen ook de paardensector zullen raken. ,,De plannen van het kabinet hebben effect op alle dierhouderijen in Nederland dus zeer waarschijnlijk ook, in meer of mindere mate, de paardenhouderij. Het is aan de provincies hoe invulling gegeven gaat worden aan de opgave en in welke mate de paardenhouderij aangesproken gaat worden”, aldus de FNRS.