Veel publiek bij afwisselend CH Zuidenveld

  • 9 juli 2022 19:22
door: redactie, 9 juli 2022 19:22

📌 Schoonebeek
📝 stegen.net

Het concours hippique in het kader van de van oorsprong landbouwtentoonstelling het Zuidenveld is nog springlevend. Dat bleek zaterdag in Schoonebeek, waar de hoofdpiste omzoomd werd door veel publiek.

Veel aandacht was er voor de tuigpaarden, die zowel in nationale als regionale rubrieken uitkwamen. Zo won Anneke Borkent de wedstrijd eenspannen gereden door dames met Renvyle Imondro.

Anneke Borkent met Renvyle Imondro.

Veel aandacht ging uit naar het Nederlands kampioenschap tweespannen ereklasse. Na een spannende strijd won Leendert Veerman uit Wittelte de titel. Hij deed dat met zijn span bestaande uit Action Quality Amadeus en Action Quality Eribo. ,,Het was een spannende periode voor mij, want Amadeus was geblesseerd”, vertelde Veerman. ,,Maar gelukkig was hij net op tijd hersteld.”

De jury was vol lof over het winnende span. Niet eerder kwam het koppel volgens de jury zo sterk voor de dag. Derk Jan Mekkes uit Doezum pakte de tweede plaats met zijn mooie span Roelofsen Horse Trucks Jefferson en Hugo.

Shows waren er ook, zoals een demonstratie van een aantal vierspannen, die op spectaculaire wijze een mini-marathon aflegden.