Mooie rentree Willem Greve bij Indoor Friesland

  • 21 oktober 2022 19:25

door: redactie, 21 oktober 2022 19:25

📌 LEEUWARDEN – Met een prachtige tweede plaats in het 1.50 bewees Willem Greve donder­dag bij Indoor Fries­land dat hij weer hele­maal terug is. Bijna twee maanden geleden raakte Greve geblesseerd bij Outdoor Zuid­wolde in Veeningen.

De ruiter uit Markelo brak in juli in Veeningen zijn enkel en boven­arm, na een val­partij met zijn paard Karelien. Dat gebeurde op een uiterst onge­lukkig moment, vlak voor het WK, dat dus aan de neus van de 39-jarige ruiter voorbij ging. En dat terwijl de vorm juist zo goed was, bij hem en de hengst Grandorado Tn N.O.P.

Willem Greve

“Ik heb de eerste dagen heel diep gezeten.”

,,Het was zo onnodig”, vertelt Greve aan de Telegraaf. ,,Ik heb de eerste dagen daarna heel diep gezeten, met veel pijn, maar vooral ook verdriet over het missen van het WK. Het komt in je carrière niet vaak voor dat het hele plaatje klopt. Mijn paard en ik waren in top­vorm en we hadden een super­team”, zo zegt Greve tegen de krant.

In Leeuwarden liet Willem Greve zien dat hij het vak nog niet verleerd is. In het 1.50 met barrage behaalde hij met Grando­rado Tn N.O.P. een uitstekende tweede plaats, op twee tiende achter­stand op Marc Houtzager met Holy Moley. Greve heeft na Indoor Fries­land zijn pijlen gericht op Jumping Indoor Maastricht en daarna hoopt hij te starten in de wereld­beker in Stuttgart.

📝 Stegen.net | Telegraaf