Bronzen medaille voor Neder­landse U25-amazones op EK

  • 26 augustus 2022 13:16
door: KNHS, 26 augustus 2022 13:16

📌 PILISJ√ĀSZFALU -De Nederlandse U25-amazones hebben teambrons gehaald op het Europees kampioenschap in het Hongaarse Pilisj√°szfalu. Daarmee bleef het Nederlandse team achter het oppermachtige Duitsland en het sterk presterende Denemarken.

,,Het moet in de ring altijd maar weer gebeuren, daarom ben ik van tevoren nooit bezig met medailles‚ÄĚ, reageert bondscoach Monique Peutz. ,,Maar hier ben ik toch hartstikke blij mee. Het doel is om zo goed mogelijk te rijden en voor het maximaal haalbare te gaan. Het is een heel sterk veld dit jaar, er wordt heel sterk gereden. Dat komt de sport alleen maar ten goede. De Nederlandse amazones hebben in de breedte heel constant gepresteerd. Ik ben heel blij met deze medaille.‚ÄĚ

Beste papieren

In de individuele strijd heeft KNHS Talententeam-lid Febe van Zwambagt de beste papieren. Met de negenjarige Fernandell MS (v. For Compliment) scoorde ze 71,44%. En daarmee staat de amazone uit Bergharen op de negende plek.

De overige Nederlandse amazones staan in de top 20: Jessica Poelman en Chocolate Cookie R.D.P. (v. Johnson) scoorden 71,14% en staat daarmee dertiende. De vijftiende plek is voor Julia Bouthoorn en Voice-nazaat Choice Finch (70,97%).

Op de achttiende positie (70,76%) zien we Thalia Rockx, ook lid van het KNHS Talententeam, en haar routinier Verdi de la Fazenda (v.Florett As).

Children

De Nederlandse Children-amazones lieten zich van hun beste kant zien in de inleidende proef. Sophie van Norel stond als tweede opgesteld en zij deed dat met Dream Boy-nazaat Itrina. De 80,79% levert helaas geen medaille op, want die worden pas na de landenwedstrijd verdeeld.

Op de zesde positie zien we Isabella Karajkovic en Wert‚Äôs Snowflake (77,65%). Robin Dicker en Helena zijn achtste (77,31%) en de negende positie is voor Brit Kikkert ‚Äď van der Linde (77,15%) en Dark Knight Texel.

📝 KNHS | Stegen.net