Ierse ruiters winnen Nations Cup Dublin, Neder­land vierde

  • 20 augustus 2022 12:58
door: KNHS, 20 augustus 2022 12:58

📌 DUBLIN – Een week na het WK team­zilver in Herning zijn de spring­ruiters van TeamNL met twee debu­tanten op de vierde plaats geĂ«in­digd in de FEI Nations Cup in Dublin. Net zoals in voor­gaande wed­strijden voegden de ruiters van bonds­coach Jos Lansink in de tweede manche geen enkel strafpunt toe aan het resultaat van de eerste manche.

Nederland had zich al geplaatst voor de finale van de Nations Cup serie en staat na deze laatste landen­wedstrijd van de serie op de tweede plaats achter Frankrijk in de eind­stand. De Ieren wonnen voor een uitzinnig publiek hun thuis­wedstrijd in het prachtige stadion in het centrum van Dublin, na barrage met het Frankrijk.

,,De tweede ronde was weer super”, vertelt Jos Lansink tevreden vanuit Dublin. ,,In de eerste ronde liepen we weer iets achter de feiten aan. Met wat minder pech­foutjes hadden we ook zo barrage kunnen rijden met Ierland en Frankrijk. Voor de jonge ruiters Lars (Kersten, red.) en Hessel (Hoekstra) was dit een geweldige ervaring om voor zoveel publiek en in zo’n ambiance te rijden. Dat maak je niet vaak mee. In de tweede ronde hebben ze alle vier heel goed gereden.”

Met de vierde plaats in Dublin in de laatste wedstrijd van het seizoen zijn de spring­ruiters in de eind­stand van de competitie op de tweede plaats geëindigd achter Frankrijk. ,,Over het hele jaar hebben we het heel goed gedaan”, klinkt Lansink tevreden. ,,Naast de vaste waarden heb ik veel goede, jonge com­binaties de kans gegeven en die hebben ze ook met beide handen aangepakt.”

Er volgt een korte pauze voor Lansink en zijn ruiters na de landen­competitie en het WK teamzilver. De bonds­coach kijkt alweer vooruit. ,,Op naar Barcelona.” Waar de laatste dagen van september en de eerste dagen van oktober de FEI Nations Cup Final, die TeamNL vorig jaar won, wordt verreden.

📝 KNHS | Stegen.net
📸 FEI | Martin Dokoupil

FEI Agha Khan Nations Cup Dublin 2022
🇮🇪 Ierland, 4 str pnt – 30.31 sec
🇫🇷 Frankrijk, 4 str pnt – 0, 31.81 sec barrage
🇨🇭 Zwitserland, 8 str pnt
🇳🇱 Nederland, 12 str pnt
Lars Kersten (Eghel), Emmerton (v.Silvio I), 4 – 0
– Hessel Hoekstra (Lelystad), Icoon VDL (v.Bubalu VDL), (4) – (4)
– Patrick Lemmen (Grashoek), Exit Remo (v.San Remo), 4 – 0
– Harrie Smolders (Lage Mierde), Bingo du Parc (v.Mylord Carthago), 4 – 0

🇧🇷 BraziliĂ«, 16 str pnt
🇺🇸 Verenigde Staten, 20 str pnt
🇳🇴 Noorwegen, 44 str pnt