archief
contact
+31 6 53239630

Jumping Tolbert verwacht honderden ruiters aan de start

📌 TOLBERT – Het bestuur van Jumping Tolbert, dat jaarlijks een outdoor- en een indoorconcours hippique houdt, is drukdoende met de laatste voorbereidingen voor het evenement dat op dinsdag 23 augustus begint. Op de terreinen van de HJC Manege in Tolbert staat de springsport zes dagen lang centraal, met als hoogtepunt de Grote Prijs van Tolbert op zondagmiddag 28 augustus.

Jumping Tolbert organiseert nu voor het derde jaar onder deze naam en aan de voorgaande edities werd door enkele honderden ruiters en amazones uit heel Nederland deelgenomen, maar ook komen er deelnemers vanuit de buurlanden. Vele grote stallen reizen met meerdere paarden af om deel te nemen in Tolbert. Op dit moment staat de inschrijving nog steeds open.

Na drie jaar staat Jumping Tolbert stevig in de startblokken, mede doordat Loonbedrijf Hummel uit Tolbert zich als hoofdsponsor aan het evenement heeft verbonden. Het programma voor deze outdoorwedstrijdstrijd biedt vele rubrieken voor alle niveaus van de springsport.

Outdoor Tolbert Ernesto Canseco Gullit HBC
Ernesto Canesco en Gullit HBC op weg naar de zege bij Outdoor Tolbert in 2020.

De breedtesport komt aan bod in springwedstrijden met hindernissen van 80 centimeter tot 1.40 meter, maar ook hogere niveau en professionele ruiters krijgen de kans om zich op Jumping Tolbert te laten zien. Ook eigenaren van jonge springpaarden, de vier- en vijfjarigen, komen op de fraaie accommodatie, met twee springringen, in Tolbert in actie.

Handelsrubriek

Daarnaast is op dinsdag 23 augustus een “handelsrubriek”, waar paarden in actie komen die door de eigenaren ter verkoop worden aangeboden. In de avonduren is de Star Sale, waar kwaliteitsveulens van eigenaar gewisseld kunnen worden. Van woensdag tot en met vrijdag worden in de twee ringen diverse rubrieken gehouden, waarbij de springhoogtes variĂ«ren van 80 centimeter tot 1.40 meter. Ook is vrijdag 26 augustus de finale van met Ă©Ă©n meter sprongen.

Zaterdag staan er meerdere finales op het programma en is er een extra competitiewedstrijd van de Horse2Fly Cup voor de 1.10 tot en met 1.35 m. rubrieken, waarbij de winnaar een “golden ticket” verdient voor Indoor Friesland, waar op 19 oktober de finales worden verreden.

Op zondag 28 augustus staan de finales van Jumping Tolbert gepland en daarvoor komende bekende namen naar de HJC Manege. Ook is er voor de jeugd een pony dag en wordt als hoogtepunt van het zesdaagse concours hippique de Grote Prijs gehouden.

Binnenkort worden de namen van de deelnemers van Jumping Tolbert bekend.

📝 Stegen.net
📸


Total
22
Shares
0 deel
0 deel
22 deel
0 Tweet
0 deel