Para ruiters Frank Hosmar en Lotte Krijnsen goed voor zilver op WK

Share
  • 14 augustus 2022 19:03

door: KNHS, 14 augustus 2022 19:03

De eindstand kwam uit op zeven me­dailles: teamgoud, dubbel indivi­dueel goud voor Sanne Voets, indivi­dueel brons en zilver voor Frank Hosmar, indivi­dueel zilver voor Demi Haerkens in de eerste proef en ook Lotte Krijnsen grijpt op de slot­dag individueel zilver in haar kür.

Frank Hosmar met Alphaville N.O.P.

Daarmee gaat het WK in Herning de geschiedenisboeken in als één van de meest succes­volle kampioen­schappen voor het Nederlandse team Paradressuur. De kwalificatie voor Parijs 2024 is boven­dien ook afge­vinkt en met deze prestaties op zak kijken de ruiters reikhalzend uit naar dat volgende wereld­toneel.

,,Ik ben helemaal in de wolken, weet even niet wat ik moet zeggen”, aldus Frank Hosmar. ,,Vandaag voelde het alsof ik niks hoefde te doen, ik zat lekker ont­spannen in het zadel en stuurde hem zo rond. Normaal moet je een paard wel even bij de les houden tussen­door, maar ik hoefde hem niet te stimuleren of wat dan ook. Dat gevoel heb ik bijna nog nooit gehad. Het was net of Alphaville het wist, dat hij de muziek hoorde en zoiets dacht van ‘Oké, dit vind ik leuk en dit is mijn ding!’”

Het is al het vierde wereld­kampioen­schap waar Frank Hosmar aan deel­neemt. Dat is op zichzelf staand al een bijzondere pres­tatie, maar als je kijkt naar zijn persoon­lijke medaillespiegel wordt het nog indruk­wekkender. De ruiter vertelde na zijn individuele brons op donderdag al dat Alphaville N.O.P. (v. Sandreo, eigenaren F. Hosmar en A. Hosmar-Keekstra) vorig jaar erg ziek is geweest en het was toen maar zeer de vraag of hij ooit weer terug kon keren op dit niveau.

Debutante Lotte Krijnsen (Enschede) en haar Rosenstolz (v.Rotspon, in eigendom van familie Krijnsen) kwamen eveneens sterk voor de dag. De amazone kennen we natuurlijk al van haar palmares in de Grade IV, maar ze rijdt sinds dit jaar voor het eerst in Grade III en na slechts een paar proeven in die klasse verzekerde Krijnsen zich van haar allereerste WK-ticket.

Krijnsen vertelt direct na haar proef: ,,Ik ben heel blij met mijn Kür. Janna Rosie, de dochter van Anne Boogman, heeft deze kür gemaakt, want ik had een natuurlijk een nieuwe nodig omdat ik dit jaar voor het eerst in Grade III ben gestart. Mijn wens was dezelfde soort muziek en het resultaat past ons super goed en de accenten zijn zo leuk. Ja, ik heb vandaag echt geno­ten om deze kür te mogen rijden. Rosenstolz voelde elke dag fijn aan in de ring en vandaag heb ik echt superfijn kunnen rijden.”

📝 KNHS | Stegen.net
📸 FEI | Richard Julliart