België wint finale Nations Cup, Neder­land vierde

Share
  • 2 oktober 2022 19:13

door: redactie, 2 oktober 2022 19:13

📌 BARCELONA – De Nederlandse spring­ruiters hebben in de finale van de Nations Cup net geen plaats op het podium veroverd. De ploeg van bonds­coach Jos Lansink, bestaande uit Maikel van der Vleuten, Marc Hout­zager, Jur Vrieling en Harrie Smol­ders, ein­digde als vierde achter België, Frankrijk en Zwitser­land.

De Belgische spring­ruiters, onder leiding van de Duitser Peter Wein­berg, pakten met de zege ook een ticket voor de Olym­pische Spelen van Parijs 2024. De Belgische equipe bestond uit Koen Vereecke, Jerome Guery, Thomas Gilles en Gregory Wathelet. Zij bleven foutloos.

De Belg Koen Vereecke bleef met Kasaova de la Pomme foutloos.
📸 FEI | Richard Juilliart

,,Net niet goed genoeg”, zei Lansink na afloop. ,,Er had van­daag echt veel meer ingezeten.” De bondcoach sprak van “een schijtfout” bij Vrieling en vond dat de fout van Van der Vleuten te voor­komen was geweest. ,,Met een fout minder staan we gewoon tweede en dat had best makkelijk gekund.”

Bij Nederland bleef alleen Harrie Smol­ders met Monaco N.O.P. foutloos. Vrieling en Van der Vleu­ten hadden beiden 4 straf­punten. Hout­zager was met 8 strafpunten het schrapresultaat voor Nederland.

In alle vijfsterren landen­wed­strijden van het seizoen onder lei­ding van Lansink haalde Neder­land een top 4-klas­sering. Op de WK in Herning won het team zilver. ,,Het doel was om ons te plaatsen voor de Olym­pische Spelen in Parijs. Dat is gelukt”, zei Lansink. ,,Het is een heel goed seizoen geweest, dus ik ben een tevreden coach.”

FEI Longines Nations Cup finale 2022 Barcelona

  1. België, 0 str pnt
  2. Frankrijk, 4 str pnt
  3. Zwitserland, 4 str pnt
  4. Nederland, 8 str pnt
    Maikel van der Vleuten (Someren), Beauville Z N.O.P. (v.Bustique), 4
    Marc Houtzager (Rouveen), Holy Moley (v.Verdi), (8)
    Jur Vrieling (Holwierde), Long John Silver 3 (v.Lasino), 4
    Harrie Smolders (Lage Mierde), Monaco N.O.P. (v.Cassini II), 0
  5. Groot-Brittannië, 16 str pnt

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 FEI