Finale Roelofsen Horse Trucks Winter Classics opnieuw in Exloo

Share
  • 28 oktober 2022 19:25

door: redactie, 28 oktober 2022 19:25

📌 EXLOO – Hippisch Centrum Exloo vormt ook dit jaar weer de afslui­ting van de Roelof­sen Horse Trucks Winter Classics. Na de wed­strijden in Hellen­doorn, Lutten­berg en Mariën­heem is de finale op 10 decem­ber in Exloo.

Vier mooie nationale wed­strijden, interessant voor ruiters én publiek, met een Grote Prijs op 1.45m-niveau en een aan­sluitende feest­avond; dat is de opzet waar­mee de Roe­lofsen Horse Trucks Winter Classics de opleiding van jonge spring­paarden en jonge ruiters een boost wil geven.

De serie die in 2019 begon, is populair en de eerste wed­strijd van komende zaterdag in Hellen­doorn bewijst dat. Al zo’n 50 combinaties staan op de start­lijst voor de Grote Prijs.

Het team van de Winter Classics bestaande uit Paul Roelofsen, Hendrik Jan Schuttert, Marcel de Boer, Martin Oostelaar en Annemijn Gaalman.

Marcel de Boer is één van de grond­leggers van de toe­gankelijke competitie. ,,We krijgen veel goede reacties en veel gemo­tiveerde paarden­mensen doen mee. We hebben echt veel deel­name en ook publiek komt graag kijken,” vertelt de spring­ruiter en trainer uit Nieuwleusen.

Grote Prijs op 1.45m-niveau

De Boer: ,,De opzet is aantrekkelijk voor zowel amateurs als voor professionals met jonge paarden. We voegen onze wedstrijd namelijk toe aan een al bestaand concours. Daardoor kunnen de paarden op de eerste dagen van het concours al wat trainings­rondjes springen. Wij hebben altijd de zaterdag met ’s ochtends een goede 1.30m-rubriek, dan een heel eerlijk en vloeiend 1.40m, dan een stevige 1.35m-proef met meer geld erin en uiteindelijk om 19 uur de Grote Prijs op 1.45m-niveau. De rubrieken leveren mooie sport op en de parcoursen worden gebouwd door top parcours­bouwers zoals Louis Konickx. Dus ook wat dat betreft zit het wel snor.”

Twee ster waardig

,,Op deze manier kunnen we de organi­serende verenigingen helpen doordat ze op donder­dag of vrijdag al veel ruiters krijgen omdat ze op zater­dag bij ons mee kunnen rijden. En voor de ruiters is het mooi omdat die paarden zelfde ervaring krijgen als op een twee­sterren­wedstrijd.”

De omgeving is volgens De Boer dan ook zeker twee ster waardig. ,,Het is allemaal heel netjes aange­kleed en we maken er echt iets moois van. Voor de Grote Prijs betaal je 75 euro inschrijfgeld, maar op de winnaar ligt dan ook 2250 euro te wachten. Je moet op een twee­sterren­wedstrijd wel heel goed rijden als je 2000 euro wilt winnen en dan betaal je zeker 300 euro inschrijfgeld,” vergelijkt De Boer. ,,Dus met deze serie worden de verenigingen een beetje geholpen, je geeft ze frisse ideeën en jonge ruiters en jonge paarden hebben meer en beter betaal­bare mogelijk­heden om op niveau te starten.”

De eerste wedstrijd uit de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics vindt aan­staande zaterdag plaats in Hellen­doorn. Dan volgt op 12 november Lutten­berg, op 19 november Mariën­heem en op 10 december de finale in Exloo.

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Dinette Neuteboom