Hilde Veenstra de snelste in twee fasen Indoor Friesland

Share
  • 20 oktober 2022 19:56

door: redactie, 20 oktober 2022 19:56

📌 LEEUWARDEN – Hilde Veen¬≠stra schreef donder¬≠dag bij Indoor Friesland de eerste inter¬≠nationale rubriek op haar naam. De ama¬≠zone uit Drachtster¬≠compagnie bleek met After Pleasure Toltien niet te kloppen.

De eerste wedstrijd van de donder­dag was een inter­natio­naal twee fasen, met daarin veel regio­nale ruiters in de baan. In het deel­nemers­veld van 35 combi­naties wist Hilde Veen­stra de tweede fase veruit het snelst af te leggen.

Veenstra pakte de winst met haar ervaren schimmel After Pleasure Toltien (For Pleasure x Voltaire). De inmid­dels 17-jarige merrie ging als een speer en met een eindtijd van 31.10 was de combinatie niet te kloppen.

Hilde Veenstra met After Pleasure Toltien bij Indoor Friesland.
📸 Indoor Friesland | Digishots

Plaats twee was voor Pietrix de Vries met Diamantina met een tijd van 32.23. De Belg Lars Demeersman eindigde op plaats drie met Helena d’Hyrencourt.

In de tweede wedstrijd van de dag eiste Veenstra opnieuw de overwinning op. In het twee fasen 1.35 troefde ze de concurrentie af met Gideon Dls. Jorinde Dolfijn maakte het Friese succes hier compleet door met Justique als tweede te eindigen.

Hessel Hoekstra

Succes was er donderdag ook voor Hessel Hoekstra, die het CSI3* twee fasen 1.40 wist te winnen met Helsinki. In de daar¬≠opvol¬≠gende wedstrijd, een 1.45 direct op tijd, eindigde Hoekstra ook nog als tweede, nu met Fama¬≠riloma. Piet Raijmakers jr. won deze wedstrijd met Van Schijndel’s Olaya Z.

📝 Stegen.net