Zege op Indoor Fries­land is op­steker voor Willem Greve

Share
  • 23 oktober 2022 11:35

door: KNHS, 23 oktober 2022 11:35

📌 LEEUWARDEN – Willem Greve won zater­dag­avond met zijn top­hengst Gran­dorado TN N.O.P. de drie­sterren Grote Prijs van Indoor Fries­land. Het was voor Greve de eerste Grote Prijs sinds hij in juli twee weken voor het WK in Herning zijn enkel en arm brak.

De regerend Neder­lands kampioen overtuigde met een voor­treffelijke barrage. Pim Mulder kon als laatste starter met Memphis Z het resultaat van Greve niet verbeteren en was super blij met de tweede plaats.

Greve was uitzinnig van vreugde na zijn supe­rieure barrage­rit, waarin zijn top­hengst Grandorado TN N.O.P. liet zijn tot de beste spring­paarden van de wereld te behoren. Als tiende van de elf starters in de barrage finishte de ruiter uit Markelo fout­loos in 31.77 seconden. Dat leek goed voor de winst.

Laatste starter Pim Mulder deed zijn uiterste best en kwam heel dicht bij de tijd van Greve. Met de tweede plaats was Mulder ook bijzonder blij en hij kreeg dan ook een staande ovatie van de uit­ver­kochte tribunes bij de succes­volle herstart van Indoor Fries­land, dat jaren niet meer gehouden was.

,,Ik heb een roerige periode achter mij gehad na mijn blessure in juli. Dat was echt een domper twee weken voor het WK”, vertelt Greve tijdens de prijs­uitreiking. ,,Ik wil dan ook iedereen bedanken die mijn gesteund heeft en zeker de mensen op stal, Ria van Team Nijhof die Grando­rado in die periode gereden heeft en ook Marc Hout­zager die elke week met hem gesprongen heeft. Zonder hun was deze overwinning niet mogelijk geweest.”

Opsteker

De overwinning is een opsteker voor Greve, die met Grandorado TN N.O.P. in alle landen­wed­strijden die hij dit seizoen reed dubbel foutloos bleef en het WK in Herning moest missen. ,,Deze over­winning is geen toeval, maar een bevestiging van de vorm die we hadden afge­lopen zomer. Ik ben er blij mee. Ik heb mijn blik op de Spelen van Parijs gericht. Dat is het ultieme doel met Grando­rado.”

De barrage was spannend en een geweldige climax van de 41ste editie van Indoor Fries­land, dat na jaren weer terug is op de wedstrijd­kalender en bij ruiters zeer goed ontvangen is. Ook het publiek wist de weg naar het evene­ment in Leeuwarden te vinden en de volle tri­bunes zorgen voor veel sfeer en support voor de ruiters.

📝 Stegen.net | KNHS

Grote Prijs Indoor Friesland 2022

  1. Willem Greve (Markelo), Grandorado TN N.O.P. (v.Eldorado van de Zeshoek), 0 – 0, 31.77 sec
  2. Pim Mulder (Dalfsen), Memphis Z (v.Mylord Carthago), 0 – 0, 32.11 sec
  3. Matt Garrigan (Ier), HHS Seattle (v.Pacino), 0 – 0, 32.76 sec