Passend slot Indoor Fries­land met kĆ¼r Friese paarden

  • 16 oktober 2022 20:13
door: redactie, 16 oktober 2022 20:13

📌 LEEUWARDEN – Het dressuurĀ­deel van Indoor FriesĀ­land is passend afgeĀ­sloten met een prachtige kĆ¼r op muziek met alleen maar Friese paarden. Margriet KoopĀ­mans pakte met Ide K.W. de overĀ­winning.

Margriet Koopmans reed een kĆ¼r op Lichte TourĀ­niveau. Tweede werd Lisanne Veenje met Wirdmer Fanā€™e BoppeĀ­lannen. Zij behaalde 71.600% met een kĆ¼r op Grand PrixĀ­niveau. De derde plaats was voor Hennie Roffel met Renske Carmen f.d Visscherwei (71.375%). Ook Hennie reed op Lichte Tour niveau.

Niets werd aan het toeval overĀ­gelaten. De ruiters kregen de gelegenĀ­heid om de baan te verkennen en werden gejureerd door twee Nederlandse, interĀ­nationale juryleden, Monique Peutz en Patricia Wolters. Na iedere proef gaven de dames de deelĀ­nemers uitgebreid toelichting op hun beoorĀ­deling, wat zeer positief ontvangen werd.

Zelf gefokt

Koopmans: ,,Ik ben super blij, het ging echt zoals ik wilde. Ik woon hier vlakbij, bij Sneek en Ide is mijn eigen paard en ook nog zelf gefokt. Hij is twaalf jaar en ik rijd Lichte Tour met hem. Ik heb er vertrouwen in dat we ook de laatste stap naar de Zware Tour kunnen maken, maar zover is het nog niet. Voor nu vond ik het super gaaf om hier te mogen rijden en ik wil Hergen van Hall dan ook hartelijk bedanken voor de uitnodiging.ā€

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Digishots