Henrik van Ecker­mann wint WB Verona, Jur Vrieling zesde

Share
  • 6 november 2022 19:42

door: KNHS, 6 november 2022 19:42

📌 VERONA – Henrik van Ecker­mann zege­vierde in de wereld­beker in Verona. Jur Vrieling eindigde als zesde en klom op naar de tweede plaats in het klasse­ment van de West-Europese league.

Vrieling, die in de Italiaanse plaats startte met Fiumi­cino van de Kale­vallei, deed goede zaken richting de finale van de FEI wereld­beker in Omaha volgend jaar april. De wedstrijd in Verona werd gewonnen door de Zweedse wereld­kampioen Henrik von Ecker­mann.

Henrik von Eckermann en King Edward tijdens hun winnende rit in de wereldbeker Verona.
📸 FEI | Massimo Argenziano

De Italiaanse parcours­ontwerper Uliano Vezzani had een delicaat, technisch parcours neer­gezet met zes hinder­nissen op de maximale hoogte van 1.60m en brede oxers.

Fiumicino van de Kalevallei en Jur Vrieling hadden er in de eerste manche geen enkele moeite mee. De elfjarige zoon van Plot Blue sprong zuiver en toonde wederom zijn grootse vorm net zoals de afge­lopen maanden.

Jur Vrieling

“Fiumicino sprong fantastisch. Al op de eerste hindernis gaf hij mij een geweldig gevoel.”

Vrieling: ,,Fiumicino sprong fantastisch. Al op de eerste hindernis gaf hij mij een geweldig gevoel en hij hield dat vast tot en met de laatste hindernis. Ik ben heel trots op hem”, zo liet de ruiter uit Holwierde weten na de foutloze ronde.

Vrieling, die momenteel op plaats 19 staat op de FEI wereldranglijst, ging als derde van start in de barrage, waarvoor zich zeven combinaties hadden geplaatst. Een springfout op de tweede hindernis deed de kansen op een overwinning verbleken. Daarna viel er nog een balk in het zand, waardoor een topklassering niet meer mogelijk was.

Het werd daarmee plaats zes voor Vrieling die daarmee 11 punten verdiende. Na de derde plaats vorige week in Lyon (15 punten) betekent dat een tweede plaats in de tussen­stand na vier van de veertien wed­strijden voor Vrieling.

De overwinning in de wereld­beker­wedstrijd ging weinig verassend naar de nummer 1 van de wereld en regerend wereld­kampioen Henrik von Ecker­mann met zijn nu al legen­darische vosruin King Edward.

Harrie Smolders (Lage Mierde) wist zich met Darry Lou niet te plaatsen voor de barrage van de wereld­beker­wedstrijd. Met 8 straf­punten eindigden ze op plaats 26. Op zaterdag reed Smolders zijn toekomst­paard Uricas v.d. Katten­vennen naar de tweede plaats in het 1.55m. Met Une de l’Othain was er vrijdag een mooie derde plaats in het 1.50m.

📝 KNHS
📸 FEI | Massimo Argenziano