Maikel van der Vleuten winnaar Jumping Indoor Maastricht

Share
  • 6 november 2022 20:00

door: KNHS, 6 november 2022 20:00

📌 MAASTRICHT – Het CSI4* JIM Maastricht kreeg een fantas­tische winnaar van de Grote Prijs in Maikel van der Vleuten met zijn merrie Elwikke. ,,Elwikke is een echte vechter met onge­looflijk veel kwaliteit”, zei Van der Vleuten na zijn zege.

De ruiter uit Someren was veruit de snelste in de barrage, waaraan 14 com­binaties deel­namen. Maikel’s vader Eric maakte op de zesde plaats het succes compleet. Van der Vleuten senior was de tweede Neder­lander in de einduitslag.

Veertien van de 38 starters in de Grote Prijs van JIM Maastricht in het MECC plaatsten zich voor de barrage door foutloos te blijven over het parcours dat ontworpen werd door de Quintin Maertens. TeamNL werd daarin vertegen­woordigd door zes ruiters.

Het enthousiaste publiek ging er goed voor zitten. Het raakte uitzinnig toen Maikel van der Vleuten, als twaalfde com­binatie, de leidende tijd van de Duitser Hans-Dieter Dreher ver­pulverde. Van der Vleuten hield stand en won voor de derde maal in zijn succesvolle loop­baan de Grote Prijs van Maastricht.

Ditmaal reed Maikel de tienjarige Elwikke, een merrie met kracht en vermogen die dankzij haar grote galop­sprongen razend­snel is. Op vrijdag­avond wonnen ze ook al de hoofd­rubriek in het MECC. ,,Het was een geweldige week voor mij”, vertelt de winnaar. ,,Ik had een paar weken met wat mindere resultaten. Elwikke is een echte vechter met ongelooflijk veel kwaliteit. Zij geeft mij heel veel vertrouwen om alle risico’s te kunnen nemen in de barrage.”

Dat betaalde zich uit voor Van der Vleuten met 33.000 euro als hoofdprijs. Het was de eerste over­winning voor de Elwikke in een vier­sterren Grote Prijs. In London en Monte Carlo won de dochter van Eldorado van de Zeshoek eerder dit jaar al een 1.55m rubriek op vijfsterren niveau in de Global Champions Tour.

Uitslag CSI4* Grote Prijs JIM Maastricht 2022

Ruiter

Paard

tijd

1.

Maikel van der Vleuten
🇳🇱

Elwikke
v. EIdorado vd Zeshoek

0-42.10

2.

Hans-Dieter Dreher
🇩🇪

Cous Cous
v. Cachas

0-43.70

3.

Olivier Philippaerts
🇧🇪

H&M Miro
v. Diamant de Semilly

0-43.87

📝 KNHS | Stegen.net