Wereld­beker Londen prooi voor Scott Brash

Share
  • 18 december 2022 19:18

door: KNHS, 18 december 2022 19:18

📌 LONDEN – Scott Brash eiste bij de wereld­beker in Londen de over­winning op met Hello Jefferson. Maikel van der Vleuten reed Elwikke naar een mooie vierde plaats.

Van der Vleuten (Someren) won vorige maand met zijn merrie Elwikke nog de Grote Prijs van Maas­tricht. Lars Kersten (Eghel) verzamelde met de tiende plaats 7 punten voor het wereld­beker­klassement.

De springruiters van TeamNL zijn goed op dreef in de FEI Longines wereld­beker­wedstrijden. In de achtste van de veertien wed­strijden reden Maikel van der Vleuten en Lars Kersten zich in de prijzen en daarmee in de punten.

Scott Brash en Hello Jefferson in actie tijdens de wereldbeker bij de London International Horse Show.
📸 FEI | Jon Stroud

Van der Vleuten, de huidige nummer 10 van de FEI wereld­ranglijst, startte als tweede van de zeven com­binaties in de barrage zondag­middag in Londen. Zijn tienjarige merrie Elwikke maakte ook in de climax van de wedstrijd geen enkele fout en kwam vlot over de finish­lijn in 41.21 seconden.

Dat resultaat werd nog drie keer verbeterd, waardoor de op 1.60m niveau nog jonge com­binatie op de vierde plaats eindigde in de wedstrijd. Daarmee verdiende Van der Vleuten 13 punten voor de tussen­stand na de 11 punten drie weken geleden in Madrid.

De jonge, getalenteerde Lars Kersten (Eghel) kreeg in het basis­parcours een spring­fout met Emmerton en dankzij de snelle tijd kwamen ze op de tiende plaats in de uitslag. Daarmee verdiende Kersten 7 punten wat zijn totaal na drie starts op 26 brengt. Kersten is op plaats veertien in de tussenstand de nummer 2 voor TeamNL.

Jur Vrieling, die niet deelnam in London, heeft al 30 punten verzameld en staat op plaats 8. Harrie Smolders (25 punten) en Maikel van der Vleuten staan bij de beste 20 in de tussenstand.

Scott Brash zorgde met Hello Jefferson voor een thuiszege in Londen. In de tussen­stand van de wereldbeker gaat wereldkampioen Henrik von Eckermann aan de leiding.

De volgende wereldbeker­wedstrijd is tussen Kerst en Oud en Nieuw in Mechelen. Daar komen meerdere combinaties van TeamNL aan start, waaronder Jur Vrieling, Harrie Smolders en Willem Greve.

📝 KNHS | Stegen.net
📸 FEI | Jon Stroud