Charlotte Fry en Glamour­dale feno­menaal in kür Londen

Share
  • 17 december 2022 11:54

door: redactie, 17 december 2022 11:54

📌 LONDEN – De wereld­beker kür op muziek bij de London Interna­tional Horse Show is met grote over­macht gewonnen door Charlotte Fry en Glamour­dale. Ze behaalde 90,995%. Hans Peter Minder­houd werd vijfde.

De overwinning van Fry en de KWPN-hengst Glamour­dale (Lord Leather­dale x Negro) was meer dan verdiend.

Begeleid door enthousiast hand­geklap van het publiek danste de com­binatie naar een verplet­terende score van 90,995%, waarmee de concurrentie op grote achterstand werd gezet. ,,Het was een hele speciale avond voor mij”, aldus Fry na afloop. Het was voor haar en Glamour­dale het eerste optreden na het succes­volle WK in Herning, waar ze goud pakte.

Charlotte Fry met Glamourdale tijdens haar winnende kür in Londen.
📸 FEI | Jon Stroud

Plaats twee was voor Fry’s land­genoot Gareth Hughes, die met zijn 16-jarige KWPN-merrie Classic Briolinca (v. Trento B) een eerlijke en aan­sprekende proef neer­zette. Zij kwamen op een gemiddelde van 84,590%. De Duitse Ingrid Klimke werd met Franziskus FRH derde.

Hans Peter Minderhoud eindigde met Glock’s Dream Boy op plaats vijf. Marc Peter Spahn, uitkomend voor België, werd 13e met de Friese hengst Elias.

📝 Stegen.net
📸 FEI | Jon Stroud