Dressuur­top naar Tolbert voor nieuw CDI3*

  • 31 december 2022 18:34
door: redactie, 31 december 2022 18:34

📌 TOLBERT – In 2023 gaat het gebeuren: een inter¬≠nationaal dressuur¬≠concours op Groningse bodem. De primeur is aan Tolbert bij de HJC-manege. Daar vindt het CDI3* plaats van 13 tot en met 16 april.

De afgelopen jaren is in Tolbert met veel plezier elf uiterst succes­volle nationale meer­daagsen georga­niseerd door L&R Horse Events. De Subtop Dressuur Meer­daagse heeft zich de afgelopen jaren flink uitgebreid en wordt door een groot aantal ruiters bezocht. De Neder­landse dressuur­top, maar ook buiten­landse ruiters, weten Tolbert steeds beter te vinden. De evene­menten worden geroemd door de uit­stekende kwaliteit bodems, de prachtige locatie en de flexibele en klant­vriendelijke wedstrijd­organisatie.

Vincent van Gasselt en Dinja van Liere tijdens een eerdere wedstrijd in Tolbert.
📸 Petra Duindam

Daar bouwt de organisatie graag op voort door nu een Concours Dressage International toe te voegen aan de reeks van evene­menten. De eerste editie van de Top Dressage Tolbert (CDI3*) wordt verreden van 13 tot en met 16 april 2023.

Doelstelling

De doelstellingen zijn om Top Dressage Tolbert op de inter¬≠nationale kalender te zetten en hier een jaarlijks terug¬≠kerend evene¬≠ment van te maken waar alle (inter)nationale dressuur¬≠ruiters met plezier naar terug gaan komen en Neder¬≠landse (jonge) dressuur¬≠ruiters een inter¬≠nationaal podium te bieden om ervaring op te doen bij een inter¬≠nationale wedstrijd ‘om de hoek’ in Nederland.

Ambassadeurs

De eerste stappen om deze doelstellingen te behalen zijn inmiddels gezet. Zo hebben top­ruiters Edward Gal en Hans Peter Minder­houd, die beide Nederland hebben vertegenwoordigd op de Olympische Spelen van Tokyo, zich verbonden aan Top Dressage Tolbert als ambas­sadeurs.

Mede dankzij hun steun en de steun van diverse andere ruiters, juryleden en sponsoren kijkt de organisatie vol goede moed en enthousiasme uit naar de eerste editie van Top Dressage Tolbert.

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Roland Hitze