Simone Benthem wint M1-dres­suur bij IICH in Exloo

Share
  • 28 december 2022 17:33

door: Steven Stegen, 28 december 2022 17:33
📌 EXLOO – Bij het IICH Exloo pakte Simone Ben­them tot haar eigen verrassing de over­winning in de dressuur klasse M1. In de kür was ze de beste met Heros. In totaal kwamen er 13 fina­listen in de baan in deze klasse.

Zoals bekend is het slotstuk van de dressuur­competitie van IICH Groningen naar Exloo verplaatst, net als alle andere wed­strijden die in Zuidbroek stonden gepland tijdens Indoor Groningen. De accom­modatie in Exloo lag er meer dan uitstekend bij, met een mooie ‘kerst­aan­kleding’ en gelukkig ook een aantal heaters. Daardoor was het voor het publiek ook langs de zijlijn best aardig toeven.

Simone Benthem met Heros tijdens IICH Exloo.
📸 Steven Stegen

Het niveau in het M1 was wisselend, met regelmatig aanleun­problemen of weinig voorwaarts gereden proeven. Maar een mooie kop­groep was er wel.

Met een gemiddelde van 67,734% werd Simone Benthem de winnaar met Heros (v. Bon Bravour). ,,Ik had hier helemaal niet op gerekend”, lachte de amazone uit Sappe­meer vlak voor de prijs­uitreiking. ,,Het was voor Heros de eerste keer dat hij een kür liep.”

[photo 888]

Heros is van Simone’s moeder, die het paard in België kocht. ,,Af en toe zit ik er zelf op, maar voor dit soort wed­strijden leen ik hem graag aan Simone uit.” Plaats twee was voor Jeanne de Vries met D’Amiro, met een gemiddelde van 67,117%. Bronno Bloem maakte de top drie compleet met Maserati BB.

Hoge scores

Hoge scores waren er in het L1, met Margot Arkema als sterke winnares met Meringue. De combinatie van LR Nienoord behaalde 72,017%. Plaats twee werd ingenomen door Janita Stavast met Limited Edition.

Fleur Smits won met Actie W de DCIG in het ZZ-licht.
📸 IICH Groningen | Mariol Middel

In de zwaarste klasse, het ZZ-licht, werd de dressuurcompetitie Indoor Groningen (DCIG) gewonnen door Fleur Smits. De amazone van Niop kwam aan de start met de ervaren Actie W en behaalde een mooi gemiddelde van 69,825%. Smits versloeg daarmee met minimale voorsprong de Drentse kampioene Julia van Schaik met haar mooie Nova. Op plaats drie stond Jorien Bakker met Incredible.

Linda Kouwenhoven uitschieter

Linda Kouwenhoven was de onbetwiste uitschieter in het Z2. De ervaren amazone zette met Superhorse Landlord H een prachtige kür neer, goed voor een topscore van 73,275%. In deze sterke rubriek eindigde Larissa Molenkamp met Invester op de tweede plaats. Rachelle Buining werd met Jack Brown derde. Het Z1 werd met ruime voorsprong gewonnen door Maaike Slootweg met Fioricci (68,050%).

Nardien Edens reed in het Z1 pony’s voorop in de ereronde met Killaturley Beauty.
📸 IICH Groningen | Mariol Middel

Het Z2 voor pony’s kwam op naam van Pleun Passier met Ralph Z (69,500%). Nardien Edens reed in het Z1 voorop in de ereronde met Killaturley Beauty.

📝 Stegen.net
📸 Steven Stegen en IICH Groningen