Mooie dressuurscores bij opening buitenseizoen in Exloo

Share
  • 14 april 2013 17:51

door: redactie, 14 april 2013 17:51

Marjan Hooge behaalde zondag bij de eerste buitenwedstrijd dressuur van dit seizoen de hoogste score in de Z2. De amazone uit Ees, aangesloten bij de RV Exloo, behaalde met Fulltime 231 punten.

Marjan Hooge met Fulltime (arhief) ©Steven Stegen

Marjan Hooge met Fulltime (arhief) ©Steven Stegen

Met die mooie score liep Hooge flink uit op de concurrentie, want de nummer twee Gine Luinge zag haar optreden met Woodpecker beloond met 215 punten. In de andere Z2-proef was Lars Veninga de uitschieter, maar de Hopruiter bleef met Uniek wel al steken op 214. Marella de Wal pakte met Willem de tweede plaats.

In de Z1 deed Marloes Oosterhof het opvallend goed. Niet alleen stuurde ze Barrichello (220 punten) naar de overwinning, de amazone van de RV Delfzijl eindigde bovendien nog als tweede met Asimone B (219). In de andere proef pakte Oosterhog nog een derde plaats met Barrichello. Gerko Olsman won deze proef met Antares (231).

Ook de ZZ-licht stond op het programma bij het hippische centrum Exloo. Elise Kranenburg (met Pina Colada) en Simone Terpstra (met Welton) waren hier de winnaars. Chayen Kromowidjojo acteerde ook sterk met een tweede en gedeeld derde plaats met Natal JdJ.