Daniel Deusser wint lood­zware Grote Prijs Spruce Meadows

  • 12 september 2022 14:27
door: redactie, 12 september 2022 14:27

📌 CALGARY – De pittige Grote Prijs van Spruce Meadows kreeg met Daniel Deusser een win¬≠naar van for¬≠maat. De Duit¬≠ser bleef met Killer Queen als enige drie keer fout¬≠loos. Op plaats acht was Harrie Smol¬≠ders de beste Neder¬≠lander met Darry Lou.

De wedstrijd in Calgary was zwaar, zoals wel vaker op het gras van Spruce Meadows, waar parcours­bouwer Leopoldo Palacios impo­sante bouw­werken opstelde. Na de eerste 20 starts was er nog geen enkele fout­loze ronde geno­teerd. De Belg Gilles Thomas was de eerste die bewees dat het toch kon. Steve Guerdat en Daniel Deusser volgden als enigen, zodat deze drie het uit­vochten in de barrage.

Daniel Deusser Spruce Meadows
Daniel Deusser viert zijn overwinning met Killer Queen VDM.
📸 Spruce Meadows Media | Dave Chidley

In de barrage startte Steve Guerdat als eerste, waarbij Venard de Cerisy een fout maakte op de eerste van de dubbel. Na hem kreeg de verras­send sterke Gilles Thomas met Aretino twee fouten. Voor Daniel Deusser lag ver­volgens de weg open. Hij hield het hoofd koel en reed in een iet­wat lager tempo als enige foutloos door de barrage.

Deusser: ,,Dit is een historische Grote Prijs. Ik volg deze wed¬≠strijd als sinds ik een kind was, ik zat voor de TV, heb er nu nog VHS-banden van. Ik had nooit gedacht hier zelf te rijden, laat staan te winnen. Dit is een fan¬≠tastisch gevoel!”

Harrie Smolders wist ook de aan­sluiting te behou­den. Hij kreeg met Darry Lou een tijdfout in de eerste omloop en nog een balk in de tweede. Met een totaal van vijf strafpunten werd hij achtste. Johnny Pals liep in de eerste ronde 12 straf­punten op en mocht Charley daar­door niet meer starten in de tweede omloop.

📝 Stegen.net | Persbericht
📸Spruce Meadows Media | Dave Chidley