Para-amazone Sanne Voets opnieuw Ruiter van het Jaar

  • 3 maart 2023 15:12
door: redactie, 3 maart 2023 15:12

📌 ROSMALEN – De 36-jarige para¬≠dressuur¬≠ama¬≠zone Sanne Voets uit Ros¬≠malen is verkozen tot Ruiter van het Jaar 2022. Tijdens de Wereld¬≠kampioen¬≠schappen in het Deense Herning veroverde zij met haar paard Deman¬≠tur RS2 N.O.P. driemaal goud, waarmee zij de meest succes¬≠volle deel¬≠nemer aan deze wereld¬≠kampioen¬≠schappen was.

Het is voor de tweede keer dat deze amazone de ere¬≠titel ontvangt. Eerder was ze in 2016 Ruiter van het Jaar. De inder¬≠tijd door het Bestuur van Indoor Brabant (sinds 2018 The Dutch Masters) ingestelde commissie, die bestaat uit Anky van Grunsven (voor¬≠zitter), Ed van den Bent, Andries van den Berg en Henk Rotting¬≠huis, heeft zich voor de 57e keer gebogen over de ver¬≠richtingen van de Neder¬≠landse paarden¬≠sporters. Gelukkig was het jaar 2022 weer een ‚Äėnormaal‚Äô paarden¬≠sport¬≠jaar.

Eervolle vermeldingen en nominaties

De commissie kende twee eer­volle vermel­dingen en vier nominaties toe. De eer­volle vermeldingen gingen naar de vier­span­menner Bram Chardon en spring­ruiter Harrie Smolders. De vier nomi­naties waren voor IJsbrand Chardon, Dinja van Liere, Maikel van der Vleuten en Sanne Voets.

Sanne Voets Paralympics
Sanne Voets behaalde met Demantur goud op de Paralympische spelen.
📸 FEI | Liz Gregg

De verrichtingen van Dinja van Liere waren verrassend; haar naam komt voor het eerst in deze jaarlijkse verkiezing voor. IJsbrand Chardon maakte een fraaie come­back en Maikel van der Vleuten had sportief gezien een prachtig jaar. In deze volgorde vielen ze af.

Moest Sanne Voets vorig jaar Maikel van der Vleuten in deze verkiezing voor laten gaan, ditmaal waren de rollen omge¬≠draaid. De commissie koos voor Sanne Voets, die ‚Äėde koningin‚Äô van het W.K. te Herning werd en in 2022 nationaal en inter¬≠nationaal toon¬≠aangevend en onder¬≠scheidend in haar sport was. De award zal worden uitgereikt op zater¬≠dag¬≠avond 11 maart.

📝 bron: Persbericht | Stegen.net
📸 Digishots | The Dutch Masters