Stef Veldhuis pakte zege bij regenachtige start Spring Equestrian Festival Exloo

  • 31 maart 2023 16:35
door: Steven Stegen, 31 maart 2023 16:35

📌 EXLOO – De eerste editie van het Spring Eques¬≠trian Festival in Exloo kende een regen¬≠achtige start. Stef Veld¬≠huis, winnaar van het 1.35 twee fasen, reed als √©√©n van de weini¬≠gen een droge ronde.

Spring Equestrian Festival is een nieuw evene¬≠ment in en rond het Hippisch Centrum Exloo. Het is een mix van springen in de binnen¬≠manege en de grote buiten¬≠piste, voor zowel pony’s als paarden. Daarnaast zijn er clinics en is er gezellig¬≠heid. Het nieuwe concept lijkt goed te worden ont¬≠vangen, gezien het grote aantal aan¬≠meldingen.

Manon van der Sluis werd met Jacky Boy achtste in het 1.35 twee fasen.

Zoals gezegd, de weers­omstandig­heden hielpen vrijdag bij de start van het evene­ment niet echt mee. Niet dat de bodem er onder te lijden had, maar in het buiten­seizoen beginnen met hoofd­zakelijk regen is niet echt geweldig. Toch was er mooie sport te zien. Bijvoorbeeld in het 1.35 twee fasen.

In deze wedstrijd had Henk Frederiks lange tijd de over­winning in zicht. Hij startte als tweede met Karmica Tarpania en had met een tijd van 33.39 lange tijd de leiding in handen. Maar het venijn zat in de staart. Eerst verbe­terde routinier Wiljan Laar­akkers het resul­taat met Jefferson, maar ook de Limburger won uiteindelijk niet.

Het was Stef Veldhuis die de wedstrijd in zijn voordeel besliste. De ruiter uit Haaks­bergen reed met de 8-jarige merrie Karolitha ruim een seconde sneller dan Laarakkers.

Startlijsten en uitslagen van Spring Equestrian Festival vind je hier

📝 bron: Stegen.net
📸 Steven Stegen