Eric ten Cate klopt Daan van Geel bij finale Spring Equestrian Festival Exloo

Share
  • 2 april 2023 20:13

door: Steven Stegen, 2 april 2023 20:13

📌 EXLOO – De eerste editie van het Spring Equestrian Festival in Exloo kreeg een prachtige finale. In het afsluitende 1.45 drongen 13 deelnemers door tot de barrage, met laatste starter Eric ten Cate als winnaar.

Ten Cate was op voorhand een duidelijke favoriet, want de ruiter uit Geesteren plaatste zich met twee paarden voor de barrage. Gerben Morsink maakte het trouwens nog bonter: hij wist zich met alle drie zijn paarden te plaatsen voor de ronde op tijd. Morsink werd uiteindelijk 7e, 8e en 10e, waarbij hij met Carina Z de snelste rit neerzette, maar wel ten koste van een fout.

Eric ten Cate won met Ivoor de finale 1.45 in Exloo.

Het was Daan van Geel die na zijn barragerit de vuist in de lucht stak. De ruiter uit Gees nam na een prima rit met Idaloma (Zirocco Blue VDL x Verdi) de leiding en leek op rozen te zitten. Steven Veldhuis deed een knappe aanval, maar kwam met Iregina een fractie te kort om Van Geel van de koppositie te verdrijven.

Beelden van de huldiging bij Spring Equestrian Festival

Toch zag Daan van Geel de hoofdprijs van € 1500,- nog aan zijn neus voorbij gaan. Het was Eric ten Cate die als laatste starter met zijn paard Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) de overwinning opeiste bij het Spring Equestrian Festival.

Daan van Geel werd met Idaloma tweede.

Na de champagnedouche bij de huldiging zei Ten Cate: ,,Ik had de rit van Daan niet gezien, maar ik had me voorgenomen er voluit voor te gaan. Deze overwinning wilde ik echt pakken.”

Daan van Geel had vrede met zijn tweede plaats. ,,Ik begon snel, maar maakte later in het parcours net een galopsprong te veel. Daar liet ik het liggen. Maar over twee weken rijden we samen in Oostenrijk en dan ga ik voor de revanche”, lachte Van Geel in de richting van Ten Cate.

Eerder op de middag won Gerben Morsink het 1.40 met Colina Z. Het was een zware wedstrijd, met maar zeven foutlozen. Plaats twee was knap voor Hilde Veenstra met Gideon Dls.

Uitslag Finale 1.45

ruiterpaardtijd
1.Eric ten Cate
RV St Joris
Ivoor
Eldorado van de Zeshoek x Verdi
0-31.88
2.Daan van Geel
RV Boekweitruiters
Idaloma
Zirocco Blue VDL x Verdi
0-32.78
3.Steven Veldhuis
RV Isidorusruiters
Iregina
Onbekend x Kojak
0-32.99
4.Alex Gill
LR Ceres
Jourdain VDL
Zapatero VDL x Darco
4-33.19
5.Eric ten Cate
RV St. Joris
Incredible
Clinton x Heartbreaker
0-33.61

📝 bron: Stegen.net
📸 Steven Stegen