Paarden familie Hooge domineren finale ONNK in Bronneger

  • 23 april 2023 17:03

door: redactie, 23 april 2023 17:03

📌 BRONNEGER – Bij de finale van het ONNK was een hoofdrol weggelegd voor de paarden van de familie Hooge uit Ees. Bij de 4- tot en met 7-jarige dressuurpaarden waren de eerste drie posities in het klassement voor paarden uit hun stal.

Het ONNK is een evenement voor jonge dressuur- en springpaarden. Na selecties in Boyl en Veendam was de finale dit weekend in manege De Rietweg in Bronneger. Bij de 4- tot en met 7-jarige dressuurpaarden voerde de merrie Narzar (Glamourdale x Jazz) het klassement aan.

Marten Luiten (rechts) geeft uitleg over de beoordeling.
📸 ONNK | Mariëtte Ekamper

Narzar (eigenaar Jan Hooge) kreeg van de jury vijf keer een 8,5 op het protocol en nog een 9 voor haar draf. De eindscore werd 59,5 punten. Stalgenoot Morris P.S. (High Five U.S. x Jazz) volgde met 57,5 punten op de tweede plaats. Met een totaal van 55 pakte Nilson (Negro x Flemingh) de derde prijs.

Beste driejarige dressuurpaard werd Pialisa (Viva Gold x Uptown) van Cindy Stooker. Deze merrie kreeg een 9’s voor haar draf en galop en eindigde op een score van 59,5 punten. De tweede plaats was voor Pandero (Kaiser Weltino x Houston) met 57,5.

Springpaarden

Bij de 4- tot en met 7-jarige springpaarden voerde Oceano R.S. (Etoulon x Contact v.d. Heffink) het klassement aan. Deze ruin van de Roos Stables behaalde 61 punten en kreeg vier keer het rapportcijfer 9 op z’n rapport. Out of de Blue (Jack Daniels x Indorado) werd met 56 punten tweede.

Bij de grote groep 3-jarige springpaarden ging de overwinning naar Aron’s Hoeve Perfect (James SB x Veron) van V&P Bos. Met zes keer een 8 en een 8,5 op het protocol won deze merrie met een totaal van 56,5 punten. Op plaats twee eindigde Piniki AJK (Dominator Z x Verdi) van A. de Jong Stables met 55,5.

Dit bericht is later aangepast. In de eerste versie stonden een aantal storende fouten, waarvoor onze excuses.

📝 bron: bronnen: Stegen.net | ONNK
📸 ONNK | Mariëtte Ekamper