Ruime zege voor Carl Hester en Fame in Grand Prix bij Top Dressage Tolbert

Share
  • 14 april 2023 18:44

door: Steven Stegen, 14 april 2023 18:44

📌 TOLBERT – De Grand Prix bij Top Dressage Tolbert is vrijdag gewonnen door Carl Hester. De ervaren Britse ruiter bouwde met Fame (Bordeaux x Rhodium) een overtuigende voorsprong op.

Carl Hester maakte in Tolbert zijn reputatie waar. Zijn proef met Fame viel in positieve zin op. De oefeningen werden met precisie in een prachtige harmonie en balans afgewerkt.

De vijf juryleden plaatsen allen Hester op de eerste plaats, daar waar ze bij een aantal andere combinaties sterk verdeeld bleken. De Britse winnaar kwam uit op een gemiddelde van 75,891%.

Carl Hester won met Fame de Grand Prix bij Top Dressage Tolbert.

De tweede plaats ging naar de Finse amazone Emma Kanerva met Feldrose FRH met gemiddeld 71,630%, een flink gat dus met de winnaar. Plaats drie was voor Spanje in de persoon van Severo Jurado L√≥pez. Met F√ľrstenglory stond Jurado L√≥pez geruime tijd aan kop, maar het werd dus brons.

De Nederlandse afvaardiging kon in de mooie piste achter de HJC-manege geen potten breken. Gerdine Maree was de beste Nederlander op plaats 13 met Holiday, die mooie dingen liet zien, maar slecht stapt. Karen Nijvelt volgde op plaats 14 met Elysias. De Drentse Anouk Noordman kwam met Zeronica uit op plaats 19.

📝 bron: Stegen.net
📸 Steven Stegen