Nederlandse springruiters winnen EEF Nations Cup Mannheim

Share
  • 7 mei 2023 19:59

door: redactie, 7 mei 2023 19:59

📌 MANNHEIM – De Nederlandse springruiters hebben de Nations Cup in de drie sterren EEF-serie in Mannheim gewonnen. Onder leiding van bondscoach Vincent Voorn hield de equipe alle balken in de lepels.

In Mannheim was het eindresultaat nul strafpunten in de wedstrijd op driesterren niveau in de EEF series. Dubbele foutloze rondes waren er van Willem Greve, Kevin Jochems en Loewie Joppen.

Kevin Jochems was met Flying Jackie goed op dreef in Mannheim.

Willem Greve en Highway M TN, Kevin Jochems met Flying Jackie en Loewie Joppen met Havel van de Wolfsakker Z reden beide ronden superieur en met ogenschijnlijk groot gemak foutloos. Frank Schuttert hoefde in de eerste omloop niet eens aan de start te komen.

In de tweede ronde, waarin de regen een rol speelde, reed Schuttert wel nadat al zeker was dat TeamNL een barrage zou rijden met Spanje. Echter de laatste ruiter van de Spanjaarden, Sergio Alavarez Moya, maakte meerdere fouten en daarmee was de winst zeker voor het team van Vincent Voorn, de bondscoach van de Nederlandse springruiters in de EEF series en van de Young Riders.

De Duitse equipe eindigde als tweede en de Spaanse afvaardiging pakte de derde plaats.

EEF serie

De EEF Series van landenwedstrijden wordt georganiseerd door de European Equestrian Federation, die onder voorzitterschap van Theo Ploegmakers staat. Het is een reeks wedstrijden op driesterren niveau met wedstrijden met hindernissen op een hoogte van 1.45/1.50m.

De andere reeks waarin TeamNL aan start komt onder leiding van Jos Lansink is de FEI Nations Cup series op 1.60m niveau. In de laatste serie is CHIO Rotterdam opgenomen. Van 18 tot en met 21 mei is de Landenwedstrijd van de EEF Series in Kronenberg (Limburg).

📝 bronnen: KNHS | Stegen.net