Sterke rentree Emmelie Scholtens op CHIO maar dressuurteam stelt teleur

Share
  • 22 juni 2023 19:32

door: redactie, 22 juni 2023 19:32

📌 ROTTERDAM – Een mooie rentree van Emmelie Scholtens, maar een zeer teleurstellende zesde plaats voor het team. Dat was de afdronk van de FEI Nations Cup dressuur donderdag op het CHIO.

Scholtens wist als enige Nederlander te imponeren. Ze behaalde met Indian Rock de derde plaats, op minimale afstand van de Franse amazones Morgan Barbançon, die eerste werd met Habana Libre H, en Pauline Basquin met Sertorius de Rima Z Ifce.

Emmelie Scholtens met Indian Rock (archieffoto).

Frankrijk is daarmee de grote favoriet voor de eindzege, maar voor Nederland is het nu klaar met een zesde plaats. Hans Peter Minderhoud en Marlies van Baalen bleven beiden onder de 65% steken en mogen daardoor niet meer in het tweede onderdeel van de Nations Cup starten. Minderhoud werd 28e en laatste met Invictus, Van Baalen één na laatste met Go Legend. Diederik van Silfhout werd 17e met Filius Apache.

Rentree

Voor Emmelie Scholtens was het een mooie rentree. Vier maanden na haar knie-operatie werd ze met de hengst Indian Rock derde op de eerste dag van de landenwedstrijd. Haar score was 72,478 procent. ,,Ik ben zo’n drie à vier weken geleden weer begonnen met rijden. Alleen op Indian Rock, dus ik heb nog niet veel uren in het zadel gemaakt. Ik wilde heel graag in Rotterdam rijden, maar het was niet zeker of het zou lukken. Het is een lastige blessure die nog heel veel tijd gaat vergen om volledig te herstellen. Maar ik dacht wel: als ik thuis kan rijden, kan ik dat ook op een wedstrijd. Het was nog niet perfect, maar ik ben blij om terug in de ring te zijn.”

Bondscoach Alex van Silfhoutwas teleurgesteld in de teamprestatie. ,,Het zat allemaal niet mee. Emmelie heeft natuurlijk goed gereden en met de 69,565 procent van Diederik kunnen we leven. Marlies en Go Legend zijn altijd stabiel, haar resultaat van vandaag is voor iedereen teleurstellend. Hans Peter was met Invictus vooraf een klein risico. Dit paard heeft nog wel eens last van spanning, maar de laatste wedstrijden ging dit steeds beter en de warming-up verliep ook heel goed. In de test ging het helaas mis.”

De Nations Cup dressuur vervolgt zaterdag met de Grand Prix Special en de Kür op Muziek. Vrijdag komt de springequipe van Jos Lansink van start in de Longines FEI Nations Cup springen.