CDI Exloo: Emmelie Scholtens wint met Indian Rock Prix St. Georges

Share
  • 5 mei 2021 12:07

door: redactie, 5 mei 2021 12:07

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Emmelie Scholtens eiste woendagmorgen de overwinning op in de Prix St. Georges tijdens CDI Exloo. Scholtens (35) kwam in de baan met de hengst Indian Rock, die internationaal debuteerde.

Alle drie de juryleden zetten Scholtens en Indian Rock (Apache x Vivaldi) aan kop en het gemiddelde kwam uit op een mooie 73,922%.

De hengst viel op met zijn mooie houding en sterke drafonderdelen. In de galop zat af en toe de rem er iets op, maar in de winderige piste bij Hippisch Centrum Exloo werkten de omstandigheden zeker niet mee. Scholtens loodste Indian Rock voorbeeldig door de proef heen en het is duidelijk dat de combinatie enorme potentie heeft.

De tweede plaats was voor Charlotte Fry, de Britse amazone die verbonden is aan Van Olst Stables en die nog goede herinneringen bewaart aan Exloo, waar ze in 2018 Europees kampioen U25 werd, toen met Dark Legend. Ze startte nu met de hengst Inclusive (v. Everdale) en deed met een score van 73,333% maar weinig voor Emmelie Scholtens onder.

Diederik van Silfhout pakte met Hummer H-S de derde plaats en eindigde met Bordolino als vierde. Anouk Noordman (Zuidwolde) eindigde als tiende met Dante’s Glory. Marjan Hooge (Ees) eindigde met Idem Dito op plaats elf. Op plaats twaalf volgde Floor Vos (Valthe), die met Indiana-Linda internationaal debuteerde.