Isabell Werth niet te kloppen bij The Dutch Masters, Emmelie Scholtens derde

Share
  • 10 maart 2024 12:21

door: redactie, 10 maart 2024 12:21
Den Bosch
stegen.net | KNHS
foto’s: FEI | Stefan Lafrentz

Isabell Werth won met over­macht de wereld­beker dressuur kür op muziek bij The Dutch Masters. Emme­lie Schol­tens pakte met Indian Rock de derde plaats.

De derde plek van Scholtens was ook gelijk goed voor een ticket naar de finale van de wereldbeker. volgende maand. Of de 38-jarige Scholtens ook echt richting Saudi-Arabië gaat is nog onzeker. ,,Daar ga ik de komende dagen een beslissing over nemen. Er zitten ook nog Spelen aan te komen”, liet de uit Onnen afkomstige amazone weten.

Emmelie Scholtens
Emmelie Scholtens werd met Indian Rock derde in de wereldbeker kür op muziek bij The Dutch Masters.
© FEI | Stefan Lafrentz

,,Indian Rock voelt zich zo goed op dit moment. Ik heb dan ook heerlijk gereden. Het is mooi dat we flink aan het klimmen zijn op de rankings.”

Scholtens scoorde voor ‘eigen’ publiek in de Brabanthallen met haar hengst Indian Rock 82,095 procent. De 54-jarige Duitse Isabell Werth (met DSP Quantaz) was duidelijk de beste met 85,205 procent. Ook de Britse tweevoudig wereldkampioene Charlotte Fry (Everdale) kwam daar niet aan (82,250 procent).

De aflevering in Den Bosch was de laatste van elf wereldbekerwedstrijden in West-Europa. De beste negen ruiters zijn geplaatst voor de wereldbekerfinale in het Saudische Riyad, waar van 16 tot en met 20 april gestreden zal worden om de eindzege.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws