Emmelie Scholtens schittert met Indian Rock in wereld­beker Neu­münster

Share
  • 19 februari 2024 19:12

door: KNHS, 19 februari 2024 19:12
Neumünster
stegen.net | KNHS

Emmelie Scholtens heeft met haar 11-jarige hengst Indian Rock de FEI wereld­beker­wedstrijd dressuur in het Noord-Duitse Neu­münster gewonnen. De jury­leden waar­deerden de prachtige kür op muziek met 81.565 procent. 

Op zaterdag was de combinatie ook al de beste in de Grand Prix. Dankzij deze prestatie stijgt Scholtens naar de negende plaats in de tussenstand na negen van de elf wedstrijden. 

De overwinning van Scholtens was ongeacht het kleine verschil met nummer twee Patrick Kittel (81.565% en 81.145%) heel terecht. Vier van de vijf juryleden plaatsten Emmelie en Indian Rock op nummer 1. 

Emmelie Scholtens met Indian Rock.
Emmelie Scholtens met Indian Rock in de wereldbeker Neumünster.
© FEI | Stefan Lafrentz

Indian Rock is een imponerend paard in de ring en gaat met veel houding en verheven en scoort op de moeilijke onderdelen als de pirouettes hoge punten. De kür was foutloos en Indian Rock ging majestueus langs de volgepakte tribunes met het enthousiaste publiek.

Het was de eerste Nederlandse overwinning in dit wereldbekerseizoen dressuur. Hoewel de zinnen zijn gezet op deelname aan de Olympische Spelen in Parijs en wellicht minder op de wereldbekerfinale in april in Riyadh, is de overwinning van Emmelie Scholtens en haar imponerende Indian Rock een mooie opsteker voor TeamNL. Marieke van der Putten eindigde met Torveslettens Titanium RS2 op de zevende plaats.

Volgende week is de voorlaatste wereldbekerwedstrijd in Gothenburg met de elfde op 9 maart tijdens de Dutch Masters – Indoor Brabant in ’s Hertogenbosch. De finale is medio april in Riyadh.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws