Zege Adelinde Cornelissen bij start CHIO Rotterdam

Share
  • 21 juni 2023 19:27

door: redactie, 21 juni 2023 19:27

📌 ROTTERDAM – Bij de start van het 74e CHIO Rotterdam heeft Adelinde Cornelissen de nationale Grand Prix gewonnen. Cornelissen zegevierde woensdag in het zadel van Fleau de Baian. Marten Luiten won de Grand Prix U25.

Cornelissen zette bij alle vijf juryleden de hoogst gewaardeerde proef neer en won met een overtuigende voorsprong. De amazone uit Nijkerk reikte met Fleau de Baian (v. Jazz) tot 72,826%. Daarmee klopte ze Devenda Dijkstra met Hero en Judith Ribbels met Fun Fun EB.

Voor de Nations Cup dressuur heeft bondscoach Alex van Silfhout gekozen voor Marlies van Baalen, Emmelie Scholtens, Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout. Al hun paarden kwam probleemloos door de veterinaire keuring.

Dressuuramazone Dinja van Liere komt voorlopig niet in actie met haar toppaard Hermès. Het paard raakte tijdens de afgelopen wereldbekerfinale geblesseerd en krijgt langer de tijd om weer op niveau terug te komen.

Marten Luiten

Marten Luiten was woensdag op het CHIO de eerste winnaar van de dag. In de Grand Prix U25 pakte de ruiter uit Winschoten overtuigend de overwinning. Luiten behaalde met Fynona een prima score van gemiddeld 72,949%. Thalia Rockx werd met Gerda Nova de La Fazenda tweede.