Drents kampioene Judith Werkman: ‘Lynn bleef perfect doen wat ik vroeg’

Share
  • 30 juli 2023 19:14

door: Steven Stegen, 30 juli 2023 19:14

EXLOO – Judith Werkman moest een traantje wegpinken nadat duidelijk was geworden dat ze met Lynn Drents kampioen is geworden in het ZZ-licht. ,,Je hoopt hier te pieken, net als iedereen. Geweldig als het dan lukt.”

De strijd om de zwaarste Drentse dressuurtitel was spannend. In de kür moest Werkman het afleggen tegen Marjan Hooge met Kymona, maar in de verplichte proef had ze voldoende voorsprong opgebouwd met Lynn, die ze traint en uitbrengt voor fokker en eigenaar Eline Klont.

,,Ik was zelf behoorlijk zenuwachtig, maar Lynn bleef perfect doen wat ik van haar vroeg”, vertelde de nieuwe kampioene na de huldiging.

In de video blikken Judith Werkman en Eline Klont terug op het prachtige kampioenschap in Exloo.

Judith Werkman over haar Drentse titel..